Sokolov: Město nabízí poslední volné byty na „Floridě“ (TV Západ)

Část bývalého areálu Chráněných dílen ZDRAPOSO v Poláčkově ulici v Sokolově se v loňském roce přeměnila na malometrážní byty pro seniory. Dům se postupně zaplňuje a město v současné době nabízí poslední byty k pronájmu zájemcům nejen ze Sokolova.

dezinfekce

„Vznikly byty, které jsou bezbariérové a které mají buď předzahrádku nebo balkón. Je to v oploceném areálu, takže není problém ani s parkováním. Myslím si, že tento projekt se opravdu povedl. Senioři v něm už bydlí. Musím říci, že se říká senioři, ale tím, že je to cílová skupina 60 plus, tak dnes jsou to lidé, kteří třeba fyzicky jsou na tom možná lépe než já,“ připomněla starostka Sokolova Renata Oulehlová. 

„V objektu vzniklo celkem 17 bytů, které se po dokončení začaly formou soutěže – obálkovou metodou, nabízet veřejnosti. Proběhla již tři kola. V současnosti máme nové nájemníky už v 11 bytech. Zbývá obsadit 6 bytů. To bude ve čtvrtém kole. Třetí kolo překazil nástup koronavirové epidemie. Takže čtvrté kolo bude v květnu – 5. května si mohou zájemci byty opět prohlédnout po předchozím objednání, aby věděli, o co mohou usilovat,“ uvedl tiskový mluvčí města Sokolova Vladimír Meluzín. 

Nájemné se v jednotlivých bytech pohybuje mezi 100 až 140 korunami za metr čtvereční měsíčně, přičemž byty jsou ve velikostech od 30 do 40 metrů čtverečních. Nejen vstup do domu, ale i sociální zařízení je bezbariérové. 

„Dále je k bytu poměrně velkorysé zázemí, docela velký sklep. Takže si lidé mohou své věci, svá kola, dávat do sklepa,“ doplnila Oulehlová. 

Město má i další plány, například využití zrekonstruovaných nebytových prostor v objektu na ordinace lékařů i malou prodejnu. Další křídlo by v budoucnu mohlo projít podobnou rekonstrukcí. 

„Opravdu rádi bychom z části, kde jsou chráněné dílny, tak chráněné dílny vybudovali někde jinde a zrekonstruovali i to druhé křídlo. Ale bohužel, jak všichni víme, vstoupil nám do života vir, se kterým se nyní všichni potýkáme. Život je trošku jiný. Ale asi bude hlavně úplně jiný výběr daní, takže uvidíme, jak si bude stát naše kasa, jak to bude vypadat s rozpočtem a podle toho budeme plánovat dál,“ naznačila starostka. 

Prohlídka bytů se bude konat v úterý 5. května 2020 v termínu od 13:00 do 15:00. Vzhledem k současné situaci a vládním nařízením budou prohlídky probíhat v časových rozestupech 15 až 20 minut, proto město žádá zájemce, aby si na telefonním čísle 734 271 245 dohodli přesný čas prohlídky. Podrobné informace k jednotlivým bytů najdete na stránkách města www.sokolov.cz.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy