Sokolov: MDK je centrem živého streamu ve městě (TV Západ)

Městský dům kultury v Sokolově se podobně jako ostatní zařízení potýká s faktem, že není možné pořádat hromadné akce pro veřejnost. Ale zařízení rozhodně opuštěné není. Již měsíc zde každý den šijí ochotné ženy roušky pro celé město. A jednou týdně, v sobotu večer, se promění jeden z menších sálů v centrum živého vysílání na sociálních sítích.

dezinfekce

V sobotu 11. dubna proběhl dokonce dvojstream. Od 17 hodin písně určené starší generaci v podání Michaely Noskové a Oto Teubra. A od 20 hodin pak poděkování všem složkám IZS, kteří s nákazou COVID19 bojují podobně jako lékaři v první linii. 

„Zažíváme dobu, kterou jsme si nikdo ani neuměl představit. Bojujeme s neviditelným zlem. Věřím, že zlo porazíme. V tom boji jsou naštěstí lidé, kteří, když se bojíme nebo nás něco bolí, jsou tady vždy pro nás. Když slyšíme jejich sirény, přestáváme se bát, protože víme, že pomoc je na blízku. Dnes jsme se tu sešli, abychom jim všem poděkovali, projevili naši úctu a pokoru k jejich práci. Jsou to zdravotníci, hasiči, policie, strážníci, jsou to ale i lidé, kteří se dnes o nás starají v obchodech, pečují o naše seniory, lékárníci. Je to mnoho profesí. Určitě dnes na někoho zapomenu, ale opravdu nerada. Všichni ti lidé vědí, o koho jde. Takže s obrovskou úctou a díky vám budeme za chvíli děkovat. Chtěla bych vás poprosit ještě o jedno. Poprosit vás o to z celého srdce, když budeme nejen tleskat, ale dodržovat všechna nařízení, všechna opatření, věřte, že jim opravdu hodně ulevíme jejich nelehkou práci,“ poděkovala za všechny starostka Sokolova Renata Oulehlová. 

Poté zazněla píseň Můj čas ze seriálu Sanitka opět v podání zmíněného dua. Po hymně zpívané a capella se shromáždění zástupci IZS rozjeli zpět do služby. Pořad pak pokračoval s moderátorem Janem Onderem za účasti dalších hostů – starostky Renaty Oulehlové, které informovala o situaci ve městě a činnosti radnice včetně krizového štábu, další informace pak doplnili za Policii ČR vedoucí územního odboru Sokolov plukovník Martin Stodola a za Hasičský záchranný sbor ředitel územního odboru Sokolov plukovník Martin Mulač. 

Živá vysílání ze Sokolova pokračují i nadále a během několika večerů se zde objevili nebo objeví známé tváře a umělci – Vladimír Hron, Petr Martinák, ultramaratonec Miloš Škorpil, fitness trenérka Dana Škorpilová, ředitel sokolovského muzea Michael Rund, herec Jiří Langmajer, režisér Rudolf Havlík, herečka a moderátorka Adéla Gondíková a zpěvák Dan Bárta. Všechny živé streamy najdete na profilu www.facebook.com/regionzapad.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy