Sokolov: Maratony se konaly za tropického vedra (TV Západ)

Letošní ročník sokolovského čtvrtmaratonu se rozrostl o souběžně probíhající půlmaraton. V sobotu 18. června panovalo mimořádné horko. Těsně před startem ukazoval teploměr brutálních 35 stupnů ve stínu.

dezinfekce

"Přátelé, kamarádi, běžci, je to můj osmý ročník, který pořádáme. Vymysleli jsme tu akci parádně u čtvrtého piva. Poprosím vás, všichni buďte na sebe strašně opatrní, abychom si příští rok mohli dát ve zdraví to pivo ještě jednou. Buďte opatrní, na trati je strašné vedro, i na motorce mi bylo vedro a to je co říci, takže opatrně. Dnes nechceme výkony, dnes chceme, abyste se všichni vrátili ve zdraví a abychom si tady  mohli plácnout na konci, takže prosím ti, co chtějí běžet na čas, opravdoví závodníci, pojďte dopředu a hobíci držte se našich kluků s čísly, opravdu dnes nejdůležitější bude, abyste se ve zdraví všichni vrátili. Děkuji. Dávejte na to pozor a sportu zdar a běhání zvláště," apeloval na účastníky místostarosta Sokolova Ladislav Sedláček. 

A vzápětí se ozvalo odpočítávání a startovní výstřel. O atmosféru se staral Dj, bubeníci a roztleskávačky. Do rozpálených sokolovských ulic se vydalo celkem 184 účastníků čtvrtmaratonu a 29 odvážných půlmaratonců, mezi kterými se pustily do souboje s horkem i čtyři ženy. Specialitou letošního běhu byli také vodiči, kteří udávali tempo pro každého kdo chtěl zaběhnout konkrétní čas.

V cíli se jako první objevil Michal Oplt z Kilpi Kone Klubu v čase 36:20, následovaný ostrovským Pavlem Čekanem a Petrem Hurdichem z Kynšperka nad Ohří. Mezi ženami se do cíle jako první dostala Ulrike Schwalbe z ASC Marktrodach, která zároveň doběhla jako osmá v absolutním pořadí. Druhá pak byla místní Michaela Dani, následovaná Lucií Bílkovou z Ostrova. 

Další akcí pro milovníky běhu a zábavy bude již tento týden Barevný běh v Sokolově. 

"Máme čtvrtý ročník Barevného běhu už, v Sokolově a musím říci, že každým rokem ten počet účastníků stoupá, za což jsme strašně rádi a je to taková pohodová akce pro rodiče s dětmi a v podstatě nejde o závod, ale o to, aby si užili hezké odpoledne. Tak to bereme jako spíše společenskou akci, setkání se, protože ty lidi si tam užívají před během, během běhu i po běhu, kdy tam hraje muzika, oni tam tančí. Je to takové moc milé odpoledne," dodal Sedláček. 

Registrace na Barevný běh je již spuštěna, ale je také možné se zaregistrovat přímo na startu. Ten je plánován na sobotu 25. června od 15 hodin s cílem na Starém náměstí. Trať dlouhá zhruba 4 kilometry vede centrem města a závod je určen pro širokou veřejnost.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy