Sokolov: Kino Alfa má e-vstupenku a chystá věrnostní program (TV Západ)

Sokolovské kino Alfa mělo loni dobrý rok. Vzrostla nejen návštěvnost, ale i tržby. „Kino Alfa v roce…

dezinfekce



Sokolovské kino Alfa mělo loni dobrý rok. Vzrostla nejen návštěvnost, ale i tržby.

„Kino Alfa v roce 2016 navštívilo 36 000 návštěvníků. Oproti roku 2015 je to navýšení o zhruba 6000 návštěvníků. Já jsem za to strašně rád. Dostali jsme se s tržbou za filmová představení i za bar přes 5 miliónů korun, takže za mě za rok 2016 velmi dobře,“ uvedl ředitel Městského domu kultury, který kino Alfa provozuje, Ladislav Sedláček.

Po letech nákladných investic do budovy i vybavení kina se na letošní rok nechystají žádné velké změny.

„V letošním roce plánujeme jenom opravu elektroinstalace na velkém sále, protože vše ostatní je v podstatě hotové. To, co já bych si představoval, nebo přál, tak jsou sedačky, protože ty sedačky nejsou úplně vyhovující. Když je někdo vyšší, tak má trochu problém s nohami, ale to je asi maličko nesplnitelný sen. Třeba někdy do budoucna,“ přeje si Sedláček.

Pohodlí návštěvníků se ale přeci jen zvýší.

„Pro komfort diváka, aby nemusel stát fronty, tak jsme zavedli zaprvé e-vstupenku, takže je možné si to objednat doma nebo na telefonu. Pak si jí jen vytisknout, přijít se vstupenkou, my Vám to přečteme čtečkou a jdete do kina, máte zaplaceno, nestojíte frontu. V letošním roce plánujeme ještě jednu pokladnu nebo ještě jeden platební terminál do pokladny tak, abychom když je nějaký silnější film, tak abychom měli v podstatě dvě odbavovací místa. To samé chceme i na baru, aby byla dvě odbavovací místa. Potom ještě jako takový bonus připravujeme pro věrné návštěvníky kartu, kde se budou načítat návštěvy kina. A na základě té karty nebo toho načteného množství filmů, tak budeme dělat třeba, já nevím, každý desátý film zdarma. To nemáme v tom ještě úplně jasno, ale věrnostní karta prostě bude,“ slíbil ředitel.

V prosinci loňského roku byla také dokončena redigitalizace. Kino má nové plátno a celý promítací systém, který by zastaralou technikou mohl ohrozit promítání filmových novinek. Nová technologie 4K splňuje všechny normy pro projekce v premiérových kinech. V budově také od loňska funguje Music Club Alfa. Zde pořádá nájemce koncerty nejrůznějších kapel z regionu a akce pro širokou veřejnost.

#Sokolov #kino #Alfa #evstupenka #tržby #návštěvnost #Sedláček #novinky


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 25.01.2017 19:45



0 +
 

Hlavní zprávy