Sokolov: Investice pokračují, rozhodnou výsledky druhého kvartálu (TV Západ)

Rada města Sokolova projednala zprávu o závěrečném účtu města za rok 2019. Tu v červnu předloží zastupitelům.

dezinfekce

„Hospodaření města Sokolova za rok 2019 bylo opravdu úspěšné. Hospodařili jsme s přebytkem 341 milionů korun. Ale chci ještě zdůraznit, že v roce 2019 jsme proinvestovali 240 milionů do rekonstrukcí, novostavby pobytového zařízení, městské knihovny v Sokolově, další jsou opravy chodníků a silnic. Investovalo se do školek a do škol,“ uvedla k loňským výsledkům starostka Sokolova Renata Oulehlová. 

V loňském roce město získalo na příjmech 662 milionů korun a vydalo 688 milionů. Schodek 25 milionů byl krytý přebytkem z minulých let. Kladné saldo hospodaření je ve výši 142 milionů korun a město si tak nemusí na provoz půjčovat. Letošní rok bude složitější vzhledem k důsledkům koronavirové nákazy. 

„Investice v letošním roce pokračují, protože, jak říkám, finanční prostředky na ně máme. Samozřejmě existuje okruh jednotlivých akcí, které jsme zatím pozastavili, tzv. zmrazili, do zářijového zastupitelstva. Uvidíme, jak se bude vyvíjet výběr daní za druhé čtvrtletí a podle toho se rozhodneme, jak budeme pokračovat dál. Chtěla bych tady ale zdůraznit, že se to netýká věcí, které jsou opravdu důležité, jako opravy chodníků, silnic, investice do škol a školek. Pro dokreslení – v letošním roce jde do škol a školek 15 milionů. Týká se to ale opravdu i věcí, které by mohly ještě posečkat, které nejsou tak důležité. Velikou radost máme, že jsme byli úspěšní v žádosti o dotaci na Ministerstvu práce a sociálních věcí. Městu Sokolov se podařilo získat 50 milionů, což je nejvyšší možná částka, na výstavbu pobytového zařízení pro seniory,“ dodala Oulehlová. 

Na příští rok byly přesunuty některé akce, jako je rekonstrukce Lidického nábřeží a přebudování bytového domu v ulici Chelčického. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy