Sokolov: Hokejisté Baníku jsou po 25 letech v play off (TV Západ)

Hokejisté Baníku Sokolov se po 25 sezónách dostali do play off ve druhé nejvyšší soutěži. Výsledek série na tři vítězné zápasy nebyl ještě znám, ale pro klub byla účast v nadstavbové části úspěchem, když do ní postoupili z desátého místa.

dezinfekce

"Když se podíváme zpátky, tak před pěti lety byl klub v krajském přeboru. Takže si myslím, že za pět let se zde kus práce udělalo. Pro nás je to takové zadostiučinění, že jsme se do toho předkola play off dostali letos," uvedl Václav Dobřemysl, předseda výkonného výboru a jednatel klubu HC Baník Sokolov. 

Klub herně staví na dobré spolupráci s extraligovými kluby Energie Karlovy Vary a Sparty Praha. A s financemi pomáhají i přes velmi složitou situaci sponzoři a především město Sokolov. 

"Myslím si, že je to náš momentálně největší partner, protože do mládeže chodí hodně peněz a přes program de minimis máme z města také nějako finanční podporu. Dá se říci, že se to pohybuje okolo 1,5 milionu. Bez této podpory bychom také nemohli fungovat, protože region je zde slabý. Když se podívám na tabulku sponzorů, které máme, zde místní regionální firma, tak se to pohybuje do 150 tisíc. Více firmy nám momentálně nejsou schopni dát," přiblížil Dobřemysl. 

Příští sezóna bude pro klub klíčová. 

"Hlavně následující sezóna bude sestupová. Jestli se nemýlím, budou padat čtyři družstva a páté půjde do baráže či tři a čtvrtý do baráže. Uděláme všechno proto, abychom příští rok tu soutěž zachránili. Což bude poté klíčové do dalších let. Sezóna příští rok pro všechny kluby v první lize - to nebude vůbec sranda, tím, co se děje kolem covidu. Firmy, nikdo neví, co bude. Některá družstva, si myslím, šetřila i na úkor toho, aby byly peníze na příští rok, protože to bude klíčová sezóna pro všechny týmy v první lize," dodal Václav Dobřemysl. 

Výsledky a novinky v klubu můžete sledovat na webové stránce www.hcsokolov.cz.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy