Sokolov: Druhá etapa oprav šaten pokračuje (TV Západ)

Druhá etapa oprav šaten na zimním stadionu v Sokolově pokračuje podle stanoveného plánu. Zázemí z dob výstavby sportoviště už dlouhé roky nesplňovalo potřebnou kvalitu.

dezinfekce

„Slib, který jsme dali hokejistům v předloňském roce, byl ten, že kompletní šatny projdou rekonstrukcí. V loňském roce jsme udělali to gró a v letošním roce jsme se rozhodli částkou necelých 4 miliony korun, která vyšla z výběrového řízení, že dokončíme šatny, které budou převážně využívat hostující mužstva, ať už mládežnická nebo áčková. Dobrý pocit je umocněn i tím, že ve výběrovém řízení vyhrála stavební společnost, která rekonstruovala již tu předchozí velkou část. Pro nás to znamená záruku, že práce bude odvedena nejen kvalitně, ale také v termínu, který je opětovně docela šibeniční, protože Baník Sokolov se připravuje na svoji druhou profesionální hokejovou sezónu,“ popsal místostarosta Sokolova Jan Picka. 

V první etapě oprav šaten a zázemí se investovalo 13 milionů korun. Další miliony se vyžádaly opravy střechy, kudy do zařízení zatékalo. 

„Musím bohužel říci, že toto je sokolovský evergreen. Zatékání do sokolovského stadionu opravdu je a my to ve spolupráci s odborem a firmami řešíme. To se týká těch tzv. plochých střech a ty už přeci jen mají něco odslouženo. Horší je, a to nás trápí velmi, že zatéká i střechou, která prošla před necelými deseti lety velkou rekonstrukcí za desítky, možná i téměř stovky, milionů korun. Rekonstrukce přišla, tuším, na 150 – 160 milionů korun. Myslíme si, že pokud město Sokolov dalo takto velké prostředky do rekonstrukce střechy, tak by měla vydržet rozhodně déle než tomu je doposud. Řešíme to. Bohužel problémy jsou takové, že zatím ani profesionální firmy nám nebyly schopné nalézt, kudy voda zatéká, protože voda opravdu může téci úplně jiným místem, než pak vytéká a vykapává na led nebo do prostoru diváků. Nás to samozřejmě velmi mrzí. Pracujeme na tom a věříme, že se podaří vše odstranit,“ dodal místostarosta.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy