Sokolov: Dřevěný sokolník u nádraží vítá návštěvníky (TV Západ)

Projekt postupného vylepšování vzhledu příjezdů do města Sokolova pokračují. Nově se poblíž nádraží objevila dřevěná socha sokolníka se sokolem v nadživotní velikosti.

dezinfekce

„Každý návštěvník města nebo ten, kdo přijíždí odněkud zpátky domů, uvidí vedle parkoviště na valu našeho nového sokolníka. Opírali jsme se zde o pověst jak vzniklo město Sokolov. Takže socha zobrazuje sokolníka, byl to rytíř Sebastián. Sochu pro nás vytvořil umělecký řezbář pan Naumenko. Myslím si, že zkrášlí naše město,“ popsala nový artefakt starostka města Renata Oulehlová. 

Od stejného autora je od léta 2018 k vidění i model sokola na kruhovém objezdu u obchvatu města. Celý záměr se začal realizovat před čtyřmi lety.

„Jsme se před časem rozhodli zkrášlit naše kruhové objezdy, které jsou při vjezdu do města Sokolov. Proto jsme se rozhodli od Krajské správy a údržby silnic si tyto kruhové objezdy vzít do nájmu. Na jednom kruhovém objezdu je socha sv. Barborky, patronky horníků a ochránkyně města Sokolova, a na dalším jsou hornické vozíky,“ dodala Oulehlová. 

Ty získalo město darem od těžební společnosti. Celkem je s novou sochou sokolníka ozdobeno pět převážně kruhových objezdů. Kromě instalace soch došlo na všech místech k úpravám zeleně za celkem zhruba 400 tisíc korun. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy