Sokolov: Další výloha ožila kulturou (TV Západ)

Sokolovský Městský dům kultury uspořádal již třetí streamovanou akci z místních výloh. Tentokrát se organizátoři spojili s podobně, covidem a uzávěrou, postiženým městem Trutnov.

dezinfekce

"Máme již třetí středu po sobě, teď. Začali jsme na Novém náměstí, poté jsme byli na Starém náměstí a nyní jsme zase zpátky na Novém náměstí. Děláme to hlavně pro lidi, aby lidé přišli na trošku jiné myšlenky, protože, když jsme už 14 dní zavření v okrese, tak to není úplně příjemné. Snažíme se tímto maličko rozptýlit chmury. Takže neděláme to pro diváky venku, kteří se zde zastaví. Jsou to lidé, kteří jdou normálně okolo. Všichni mají respirátory. A my jsme šťastní, že děláme radost lidem online. Hlavním smyslem dneška je to, že jsme propojili Sokolov s Trutnovem, kdy jeden vstup budou mít přímo i z Trutnova. Jsme strašně rádi, že si můžeme takhle držet palce na dálku a říci si, že jsme v tom společně a že společně to zase zvládneme. Zdravíme do Trutnova takhle tím," vysvětlil ředitel pořádajícího MDK Sokolov Ladislav Sedláček. 

Kulturního obohacení se tentokrát zhostili zpěvačka Petra Kriegerová s kytarou a houslistou a slam poetikem Vítězslavem Adamcem. Na dálku se do live streamu připojili zástupci trutnovského kulturního centra UFFO a jejich umělci. Organizátoři se setkali s velkou odezvou mezi místními provozovateli zavřených podniků, kteří jim poskytují své prostory.

"My se tímto snažíme ukázat, že ti obchodníci zde jsou. Většinou jsou to obchody zavřené. Jsme strašně rádi, že nás do nich pustí, protože v podstatě z toho nemají nic a ještě nám chtějí pomoci. Jsme za to rádi – je to i ten patriotismus k tomu Sokolovu. A pak to, že i oni si přejí, aby to už skončilo, protože všichni víme, že až to skončí, tak si tam budeme moci zase občas normálně dojít a tak," přiblížil spolupráci Sedláček. 

V jednotlivých streamech se dosud představili členové Karlovarského symfonického orchestru a učitelé ze Základní umělecké školy v Sokolově. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 04.03.2021 19:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy