Sokolov: Čtvrtmaraton ovládli Sedněv a Šteinfeldová (TV Západ)

Po loňské nucené pauze kvůli koronavirovým opatřením se v Sokolově o uplynulém víkendu uskutečnil oblíbený, již sedmý, čtvrtmaraton. Sobotní odpoledne s teplotami nad třicet stupňů sice část přihlášených odradilo, ale nakonec se na startovní čáru postavilo 211 nejodvážnějších. Zázemí pro registraci poskytl Městský dům kultury a start i cíl byl přímo pod schodištěm před jeho hlavním vchodem. Závodníci si mohli prostudovat trať, která byla letos obměněna.

dezinfekce

"Je trošku jiná tím, že ještě nemůžeme běžet po cyklostezce okolo Starého náměstí. Takže jsme si udělali takovou smyčku na jezero Medard, kde jsme nahnali metry, které jsme potřebovali. Pak se běží standardně tak, jak se běželo – Staré náměstí, okolo kláštera, zámecký park a cíl máme na náměstí Budovatelů. Trať je jiná tím, že start i cíl máme na náměstí Budovatelů letos," přiblížil místostarosta Sokolova Ladislav Sedláček. 

Před startem, který byl naplánován na 17 hodinu, mohli účastníci absolvovat společnou rozcvičku s cvičitelkami z fitness centra Ural. A poté již nadešel čas hromadného startu. 

Organizátoři přichystali na trati občerstvovací místa a dohodli se na kropení nejnáročnější části trati - dlouhé, rozpálené komunikaci podél Jižního lomu na Citice. 

"Protože jsme viděli, že to počasí, ty teploty, vypadají, že zůstanou, tak jsme měli připraveny dva kropící vozy. Sokolovská uhelná a SOTES nám kropily silnice a náměstí. Takže jsme na to byli připraveni. Myslím si, že to bylo hodně znát. Pět minut před samotným startem vyjely kropící vozy a silnici nám tady polily," potvrdil místostarosta. 

Důležité pro zdar celé akce bylo kromě nasazení pořadatelského týmu i přízeň sponzorů. V Sokolově se naštěstí, i přes složitou situaci, neobrátili firmy i jednotlivci zády. 

"Musím říci, že koho jsem oslovil, tak strašně rádi přispěli, ať pomocí či financemi. Protože to berou jako splátku společnosti za kovidovou dobu. Jsem za to strašně vděčný. Všichni pochopili, že pohyb je to nejdůležitější, co nás nyní může trošku dostat z doby, co byla, a že je to prospěšné. Jsem za to rád a všem bych strašně rád ještě jednou poděkoval," uvedl Sedláček.

Na trati se kromě povzbuzení dočkali účastníci i hudby v podání tří členů Sport kvarteta pro basket Nymburk.  

Nejrychlejším účastníkem byl Radek Sedněv z Triatletu Karlovy Vary v čase 37:27,4 před domácím atletem Pavlem Procházkou a Ondřejem Jadlovským z Dolního Žandova. Mezi ženami byla nejrychlejší domácí Petra Šteinfeldová s časem 46:38,6. V cíli získali všichni dřevěnou pamětní medaili, ti nejlepší také poháry. A další sportovní svátek se v Sokolově odehraje již tento týden. 

"Kdybych mohl lidi pozvat tady tím, tak bych je strašně rád pozval na 26.6., kdy budeme mít Barevný běh, a to již 3. ročník. Barevný běh bude jako vždy na Starém náměstí. Start bude ze Starého náměstí v 15:15. Je to taková parádní akce pro rodiny s dětmi. Trasa je 3,7 km. Není to běh, je to spíše taková rychlejší chůze a užijete si tam spoustu legrace. Myslím si, že to stojí za to. Poté budeme pokračovat hudebním festivalem "Hurá, prázdniny", který bude letos na koupališti Michal, protože to musíme ještě letos regulovat. Bude tam Milan Peroutka s Perutěmi, Bára Poláková a Krucipüsk. Na konci potom bude překvapení. Na to se moc těšíme. Vstupné je 50 Kč dítě do 15 let a dospělý 100 Kč. Je to taková symbolická cena – dárek od města Sokolova. Zase, abychom lidem trošku vrátili tu radost a také, abychom se vrátili ke standardnímu způsobu života, kdy kultura k životu patří a my tady tím ji, jako město podporujeme," dodal Sedláček. 

Veškeré informace o akcích, včetně podrobných programů najdete na stránkách Městského domu kultury na adrese www.mdksokolov.cz


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy