Sokolov: Byly zadány projekční práce na bývalou Hygienu (TV Západ)

V souladu s celkovou snahou města Sokolov získat nové lékaře pokračují také plány na rekonstrukci budovy bývalé hygieny. Ve výběrovém řízení byla vybrána projekční kancelář, která za milion korun připraví projektovou dokumentaci pro potřeby lékařského domu na klíč.

dezinfekce

"K tomu bude vytvořen specializovaný tým, který bude složen samozřejmě z projektanta, bude tvořen i lékaři, kteří do budoucna by v této budově měli sídlit. Velmi úzce jednáme s Penta ambulance, jednáme i s místními lékaři, s místními stomatology. A protože samozřejmě oblast zdravotnictví je velmi specifická, takže i město Sokolov přistoupilo k tomu, že jsme si vzali experta na oblast zdravotnictví, který tyto všechny záležitosti bude koordinovat. Já znovu jenom opakuji, že samozřejmě co se týče zdravotní péče, není věcí obce, ale nám bohužel nic jiného nezbývá, protože nemůžeme čekat na to, až se nějakým způsobem rozpovídá VZP, kterou opakovaně žádáme o nějaké informace. Nějaké jsme dostali. Bohužel co se týče třeba počtu občanů města, kteří nemají zajištěnou zdravotní péči, jsme se bohužel ještě nedostali k této informaci," uvedl starosta Sokolova Petr Kubis. 

V zařízení by kromě lékařských ordinací mělo působit také školící centrum.

"My bychom možná šli rádi touto cestou, že bychom prostory naddimenzovali s tím, že absolventi lékařských fakult by mohli přijít do tohoto centra a splnit zákonnou povinnost k tomu, aby se proškolili a získali potom potřebnou atestaci k tomu, aby mohli vykonávat dále svoji praxi. A takže to je i jedna, já doufám, že reálných možností, jak budeme dál pokračovat," potvrdil starosta. 

V rozpočtu má pro letošní rok město vyčleněno finance, ale předpokládá, že projekt přejde i do následujícího období. 

"My, máme vyčleněno částku na letošní rok 31 milionů korun. Asi si nemyslíme, že to bude konečná finální částka, takže uvidíme, jak se nám podaří vyprojektovat v letošním roce a jestli budeme schopni zahájit již nějaké stavební práce. Takže i tato částka je právě připravena k těmto účelům. Ale počítáme samozřejmě, že třeba v tom příštím roce bude probíhat gró celé té úpravy a stavebních prací budovy Hygieny," dodal Kubis. 

Kromě standardních ordinací se počítá i například s rentgenem nebo stomatology, takže některé z prostor bude potřeba speciálně upravit pro tyto účely. V budově má být opraven také výtah, a kompletní rozvody sítí. Výměny se dočká i celý plášť budovy a přibude bezbariérový přístup. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy