Region: Z přebytku Kraj rozdělí 114 milionů korun (TV Západ)

Na rozdělování třetí části přebytků z rozpočtu Karlovarského kraje se počítá se 114 miliony korun. Podpořeny budou mimo jiné akce, které jsou sice prioritní, ale v rozpočtu skončily tzv. pod čarou a pak také projekty z prvních měsíců letošního roku.

dezinfekce

"Je to například dofinancování programu na obnovu památek, kde navyšujeme díky převisu těch žádostí o pět milionů korun. Jsou to finance, které dáváme na stavební úpravy dětského domova a v Mariánských Lázních. Anebo je to dofinancování rezervy, řekněme polštáře, na financování úhrad za ubytování uprchlíků, což ale jsou peníze, které se nám vrátí ze státu. Je to celkem včetně té rezervy na ubytování 114 milionů. Stále tam máme ještě zhruba padesáti milionovou rezervu na nepředpokládá tepelné výdaje nebo dofinancování akcí," uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek. 

Kromě jmenovaných akcí se dostane na podporu analýz a studií energetických opatření na budovách kraje, nákup techniky na údržbu lyžařských tras, plán transformace Sokolovska nebo údržbu památek zapsaných v seznam UNESCO. Přebytek rozpočtu Karlovarského kraje za loňský rok se přehoupl přes jednu miliardu korun a rozdělena již byla většina peněz. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy