Region: Vznikne Majetkový portál Karlovarského kraje (TV Západ)

Karlovarský kraj chce zlepšit evidenci a správu svého majetku. K tomu by měl nově posloužit tzv. Majetkový portál kraje. Rada Karlovarského kraje schválila jeho přípravu a realizaci.

dezinfekce

"My v současné chvíli samozřejmě máme evidenci krajského majetku jak movitého, tak nemovitého, ale není nikde centralizován, je roztříštěn na řadě míst, na řadě Odborů. Proto náš Odbor správa majetku už dlouhodobě připravuje a dělá pasportizaci veškerého majetku tak, aby měl strukturu dat, která bude moci být vložena do jednotného systému. Což je právě majetkový portál Karlovarského kraje, který jsme včera na Radě kraje schválili jako projekt, který bude z 85 % spolufinancován z Integrovaného regionálního operačního programu a bude mít právě na jednom místě jednotnou strukturu dat o veškerém krajském majetku, což nám samozřejmě ušetří jak finanční prostředky, tak hlavně nám umožní výrazně efektivněji s tím majetkem nakládat," stručně shrnul koncepci portálu hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek. 

Zmiňovaný dotační titul se týká Centralizace, standardizace a sdílení elektronických služeb veřejné správy. Na předfinancování Kraj hodlá vyčlenit necelých 10 milionů korun, přičemž vlastní spolufinancování by nemělo nakonec přesáhnout 1,5 milionu korun.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy