Region: Policisté měřili rychlost na šestce

V úterý dne 15. října 2019 proběhla v Karlovarském kraji dopravně bezpečnostní akce zaměřená na kontrolu dodržování stanovených limitů rychlosti jízdy.

dezinfekce

Tentokrát se dopravní policisté zaměřili na dálnici D6. Rychlost měřili v úseku, který je nebezpečný a dochází zde k dopravním nehodám, jejichž příčinou bývá právě nepřizpůsobení rychlosti jízdy.

Během akce se policisté zaměřili také i na kontrolu dodržování ostatních pravidel silničního provozu stanovených v zákoně č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích v platném znění a na pátrání po hledaných osobách, věcech, odcizených vozidel a na nelegální migraci osob. 

Během šesti hodin trvání této dopravní akce zkontrolovali téměř 50 vozidel a zjistili 30 přestupků. Ve 29 případech se jednalo o porušení rychlosti a v jednom případě neměl řidič vozidla na přívěsném vozíku dostatečně zajištěný přepravovaný náklad. Při této akci vypátrali také jednoho hledaného muže, na kterého byl Okresním soudem v Sokolově vydán příkaz k zatčení. Rekordmanem byl řidič, kterému policisté naměřili na dálnici rychlost 185 km/h, po odečtení tolerance 179 km/h. Dělil ho tedy pouhý jeden 1km/h od zadržení řidičského průkazu a oznámení tohoto protiprávního jednání příslušnému správnímu úřadu k projednání.

Tyto dopravně bezpečnostní akce se konají v rámci preventivních opatření k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu ve snaze snížit počet dopravních nehod a jejich následků na pozemních komunikacích Karlovarského kraje, proto budou i nadále pokračovat.

mjr. Bc. Kateřina Krejčí

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy