Region: Na dvě dopravní stavby má jít 35 milionů korun (TV Západ)

Rada Karlovarského kraje schválila na svém zasedání v pondělí 11. května dvě investiční akce do komunikací v kraji – mostu v Teplé a okružní křižovatky v Sokolově. Oba záměry musí ještě potvrdit svým rozhodnutím Zastupitelstvo kraje.

dezinfekce

„Těch investic připravujeme několik desítek. Nicméně z těch větších Rada doporučila Zastupitelstvu a schválila přípravný a realizační fáze konkrétně dvou – jedna je most v Teplé, která je v hodnotě přibližně 15 milionů se spoluúčastí z Integrovaného regionálního operačního programu. Ta by měla proběhnout příští rok. Chtěli bychom začít na jaře. Druhá velká akce je zbezpečnění křižovatky u čerpací stanice ONO v Sokolově, kde by mělo dojít k rekonstrukci na kruhový objezd s cenou přibližně 20 milionů, také podpořena evropskými penězi. Tam bychom chtěli zahájit práce letos v říjnu,“ popsal náměstek hejtmana Karlovarského kraje Martin Hurajčík. 

Most v Teplé nese evidenční číslo 198-035 v ulici Máchova a umožňuje přechod přes říčku Teplá. 

„Je to rekonstrukce, modernizace mostu – jde o nový most tak, jak to posledních pár let v kraji děláme. Jsem moc rád, že se nám podařilo zrekonstruovat tolik mostů a dostat je do perfektního stavu. Nemáme žádný most v havarijním stavu a nemusím se bát, že bychom nějaký most zavřeli,“ přiblížil Hurajčík. 

Komplikovanou dopravní situaci na frekventované křižovatce v Sokolově má vyřešit okružní křižovatka. Na projektu se bude podílet i město Sokolov a stavbu bude nutné realizovat po etapách. 

„Město zpracovávalo projekt ve spolupráci s Krajskou správou a údržbou silnic tak, aby v jejich intravilánu věděli, jak to bude vypadat, přizpůsobili si to a bude se podílet samozřejmě rekonstrukcemi chodníků, cyklostezky a další prvky, které k tomu patří. My máme na starosti to „těleso“ silnice. Určitě se to bude muset rozfázovat do několika – předpokládám možná tří částí, ale to záleží na staviteli, jak si sežene či jak si zpracuje DIO (dopravně-inženýrské opatření) a jak se poté domluví s městem, aby byla co nejlepší průjezdnost zachovaná,“ dodal náměstek Hurajčík. 

Na projekt v Sokolově by měla přispět EU prostřednictvím Integrovaného operačního programu 17 miliony, Krajská správa a údržba silnic 2 miliony a jedním milionem stát. Realizace potrvá 10 – 12 měsíců.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy