Region: Kraj si připomene 20 let od vzniku (TV Západ)

V letošním roce slaví Karlovarský kraj 20 let své novodobé existence. Toto výročí si připomene, i přes omezení vyplývající z důsledků covidové nákazy, na několika frontách.

dezinfekce

My bychom samozřejmě rádi chtěli občanům sdělit, proč kraje vznikly, z jakého důvodu a v čase ukázat, co vše se v Karlovarském kraji změnilo – samozřejmě k lepšímu. Předpokládáme, že bychom chtěli prostřednictvím putovních výstav, které by mohly putovat po Karlovarském kraji, aby se lidé např. prostřednictvím fotografií mohli podívat, jak se kraj rozvíjí, ač máme samozřejmě své problémy, které se snažíme řešit. Další věc je, že jsme rádi, že Český rozhlas k tomu přistoupil a bude představovat pěkná, unikátní místa v Karlovarském kraji. Budeme tomu věnovat i Krajské listy, kde bychom chtěli o 20 letech kraje věnovat celý jeden výtisk. Počítáme s tím, že by měly být i nějaké slavnostnější akce. Podle situace bychom potom chtěli např. uspořádat slavnostní koncert a i ocenit nějaké osobnosti. Rád bych tam viděl všechny zastupitele, hejtmany, kteří do současné doby působili v Karlovarském kraji. A jistě připravíme i nějakou akci pro občany, abychom představili Karlovarský kraj v reálu. Tzn., že by přišli do našeho areálu a zde by mohl probíhat nějaký program. To ale vše souvisí se situací, jaká bude,“ popsal hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis.

Viditelnou připomínkou výročí je i graficky zpracované logo. To vychází z vizuálního stylu destinační agentury Živý kraj. Obrys kraje je tvořený tahy štětce a doplněný linií srdečního tepu a symbolu srdce. Kraj podpoří i letošní úsporný program Mezinárodního filmového festivalu.

„Ta první zpráva, která byla smutná, že festival nebude, protože jsme na to všichni čekali – mohla to být taková vzpruha. Bohužel se stalo, že festival bude v minipodobě. Tzn., že Festival ve vašich kinech. Dostali jsme od nadace žádost o poskytnutí dotačního prostředku. Včera jsme se na Radě rozhodli a budeme to takto předkládat zastupitelům, že bychom poskytli v první části částku 1,5 milionu korun s tím, že víme, že by se další aktivita měla konat někdy na podzim. Tak poté se určitě budeme bavit, zda by připadala v úvahu další podpora např. někdy kolem září,“ dodal Kubis. 

Vidět by měl být i Projekt Žijeme regionem. „Karlovarský kraj. Patřím na Západ“ - to je jeho slogan pro následující období. Připravují se i nové webové stránky a komunikace. Tyto novinky jsou realizovány v rámci projektu Smart Akcelerátor 2.0, za podpory Evropské unie, pod záštitou Karlovarské agentury rozvoje podnikání (KARP) a Karlovarského kraje.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy