Region: Kraj přispěje na značení cyklotras 300 tisíci korunami (TV Západ)

Karlovarský kraj poskytuje od roku 2003 každoročně dotace na nové a obnovu poškozeného značení cyklotras. V letošním roce obdrží Klub českých turistů 300 tisíc korun. Zájmové sdružení spravuje v našem kraji více než 2000 kilometrů cyklistických tras a stezek.

dezinfekce

"Je pravdou, že Karlovarský kraj sám o sobě má velmi hustou a dobře značenou síť cyklistických tras. Podporujeme tvorbu nových tras a údržbu stávajících, a to včetně jejich značení, aby pro cyklisty byly vždy dobře sjízdné a dobře se v nich orientovali. Máme síť partnerů, které finančně podporujeme v regionu, aby cyklotrasy udržovali a dávali nám i zpětnou vazbu, kde je cyklotrasa např. poškozena či je jí potřeba rozšířit. Společně s Klubem českých turistů dbáme na to, aby byly systematicky a hlavně čitelně značené," vysvětlil radní pro oblast regionálního rozvoje a projektového řízení Patrik Pizinger.

Cílená podpora v podobě krajské dotace pomáhá udržovat síť v potřebné kvalitě. Tomu nasvědčuje také vysoká návštěvnost a hojné využití cyklotras. 

"Zrovna roky 2020 a 2021 ukázaly, že domácí turistika či trávení volného času ve svém okolí bude asi do budoucna daleko intenzivnější, proto nyní na Odboru regionálního rozvoje připravujeme materiál pro jednání vedení kraje, ve kterém bychom chtěli navrhnout navýšení podpory Karlovarského kraje do oblasti cykloturistiky, a to ve dvou směrech. Více podpořit aktivní přípravu nových cyklistických tras a cyklistických stezek. Tzn. - obce, města nebo svazky měst a obcí podpořit v tom, aby začaly připravovat projektovou dokumentaci a pak také podpořit samotnou výstavbu nových cyklistických tras," dodal Pizinger. 

Do podpory vzniku nových, úprav a údržby stávajících cyklo a turistických tras vynakládá Karlovarský kraj okolo 2 milionů korun ročně. Krajský cykloportál, kde zájemci naleznou přehled cyklotras, tipy na výlety, zajímavosti i služby pro cyklisty, najdete na adrese www.kr-karlovarsky.cz v sekci Sport přímo na hlavní stránce.  


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy