Region: Katalog benefitů má pomoci získat lékaře do kraje (TV Západ)

Systém podpory Karlovarského kraje pro nově nastupující lékaře získá ucelený katalog pobídek od měst a obcí v regionu. Při maximálním využití všech možností může lékař primární péče získat finanční příspěvek až 3 miliony korun.

dezinfekce

Jedná se tak o výjimečnou podporu v rámci celé České republiky. Katalog by měl vzniknout do konce letošního roku. 

"Je to jedno z těch podpůrných opatření, které děláme abychom zlepšili dostupnost primární péče. Proto jsme vyzvali obce a města v Karlovarském kraji, aby nám sdělily, v rámci svých pobídek které mají pro zdravotní zařízení nebo lékaře nebo ordinace, a my to dáváme dohromady do jednoho katalogu, který bude shromažďovat veškeré benefity pro možný zdravotní personál a rádi bychom do konce roku to zkompletovali a distribuovali samozřejmě na akademickou půdu, do odborných lékařských společností, zkrátka všude tam, kde to může vzbudit pozornost," popsal postup Kraje jeho hejtman Petr Kulhánek.

Kraj poptává a bude i nadále hledat desítky lékařů. 

"To nejužší hrdlo dneska máme u zubařů a u dětských lékařů, nicméně i další specializace jako je gynekologie nebo obecně praktici nám chybí, resp. věk průměrný je poměrně výrazně vysoký a čekáme i odchody do důchodu v následujících letech, takže chceme být připraveni, řekněme s tou substitucí," dodal Kulhánek.

Kromě přímé finanční podpory nabídne kraj i prostřednictvím města a obcí možnosti bydlení, vybavení ordinací či volnočasové aktivity a další benefity. Tištěný i elektronický katalog bude Karlovarský kraj distribuovat na lékařské fakulty a další vysoké, ale i střední zdravotnické školy, odborným lékařským společnostem, k rukám zdravotníků i v okolních regionech. Více  informací o uceleném systému podpory Karlovarského kraje pro nově nastupující lékaře najdou zájemci na krajském webu.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy