Region: Členové Lions Clubu rozváželi večeře zdravotníkům (TV Západ)

Celkem 95 večeří pro zdravotníky v první linii Karlovarské krajské nemocnice obstarali členové Lions Clubu Karlovy Vary. Světová humanitární organizace s více než stoletou tradicí začala působit na našem území v roce 1991.

dezinfekce

„My jsme z karlovarského Lions Clubu a máme mezi svými členy také doktory. Oni, jako zkušení praktici, říkají: OK, když chceme pomoci, pomozme. Ale možná bude lepší večerní termín než obědový. Protože pokud se dávají obědy, tak lékaři mají možnost si je vybrat z kuchyně, která vaří přes den. Večer tomu tak není, proto jsme zvolili toto období. Zdá se, podle reakcí sestřiček, že byly spokojeny,“ uvedl Josef Ciglanský, druhý viceprezident distriktu 122 Česká a Slovenská republika. 

Ve čtvrtek 17. a v pátek 18. prosince ve večerních hodinách tak zástupci „Lionů“ postupně rozvezli voňavé a podle zdravotníků velmi chutné večeře na oddělení, které se starají o pacienty s covidem-19.

„Dnes se podávala kachnička se zelím (s červeným, bílým) a s knedlíkem – dva druhy knedlíků. Připravila to jedna z významnějším karlovarských restaurací. K pití dnes nebylo pivo, ale byly to zdravé nápoje smoothies,“ přiblížil obsah krabiček Ciglanský. 

Členové Clubu rozváželi večeře a u dveří oddělení si je přebírali zástupci zdravotníků. 

„Karlovarský Lions Club byl založen již v roce 1991 a patřil k prvním v České republice.  V současné době máme 27 členů. Hlavní aktivita Lionského hnutí celosvětově je péče o děti a dospělé se zrakovým postižením. Jsou to lidé, kteří jsou většinou ekonomicky aktivně činní – podnikatelé. Mají zájem o veřejné dění a o pomoci druhým,“ dodal Ciglanský. 

Večeře získali zdravotníci na celkem 13 odděleních Karlovarské krajské nemocnice. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy