Region: Během dopravní akce řešili policisté 370 přestupků

V souvislosti se začátkem letních prázdnin a zvýšené intenzitě prázdninového provozu se také policisté na území Karlovarského kraje zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce, která proběhla o uplynulém víkendu ve dnech 26. června až 28. června 2020 a dále proběhne o nadcházejícím víkendu.

dezinfekce

Cílem této dopravní akce je zajistit bezpečnost a plynulost na pozemních komunikacích, snížit dopravní nehodovost a upozornit řidiče na to, aby byli maximálně opatrní a ohleduplní.

Policejní hlídky se v průběhu akce zaměřují zejména na kontrolu dodržování stanovené rychlosti, způsob jízdy, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí, požívání alkoholických nápojů a návykových látek u řidičů a celkově na dodržování pravidel silničního provozu. V průběhu akce také pátrali po hledaných nebo pohřešovaných osobách, odcizených vozidlech a věcech.             
              
Policisté ze služby dopravní a pořádkové policie během uplynulého víkendu zkontrolovali 1 550 vozidel a zjistili téměř 370 přestupků. Nejčastějším prohřeškem bylo porušení rychlosti jízdy, a to ve 124 případech. Dalšími nejčastějšími přestupky byl nevyhovující technický stav vozidel v 74 případech a v 32 případech nepoužití bezpečnostního pásu či zádržného systému. Pět řidičů usedlo za volant svého vozidla pod vlivem návykové látky a čtyři řidiči pod vlivem alkoholu.

Obdobné dopravně bezpečnostní akce budou v Karlovarském kraji i nadále pokračovat.

nprap. Eva Valtová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy