Potůčky, Cheb: Dubnové policejní opatření Toxi prevence

Tržnice v příhraničních oblastech jsou nejkritičtějším místem, kde dochází k drogové kriminalitě. Z tohoto důvodu zde probíhají pravidelné kontroly osob, vozidel a objektů s cílem předcházení a odhalování protiprávního jednání souvisejícího s držením či distribucí omamných a psychotropních látek

dezinfekce

Kontroly jsou zaměřené na odhalování držení a prodej omamných a psychotropních látek, zejména metamfetaminu a marihuany, s důrazem na distribuci a vývoz drog mimo území České republiky s cílem omezit dopady nelegální prvovýroby drog v České republice na drogovém trhu. Dále se policisté během kontrol zaměřují na dopravu, ale také na cizince, zda na území České republiky pobývají legálně. Těm kontrolují platnost a pravost jejich cestovních dokladů, ale také jejich zdravotní pojištění.

Výkon služby policistů je i nadále rozdělen do dvou úrovní. Předně výkon služby spočívá v každodenní přítomnosti uniformovaných složek Policie ČR na tržnicích v příhraničí Karlovarského kraje a jejich blízkém okolí. V rámci druhé úrovně jsou prováděny preventivní kontroly většího rozsahu. Dále budou také prováděny velké společné kontrolní akce ve spolupráci s dalšími státními subjekty.

V rámci policejního opatření pod názvem „Toxi prevence“ proběhly v měsíci dubnu dvě rozsáhlé preventivní akce. První proběhla ve středu dne 10. 4. 2019 na tržnici v Potůčkách. Té se účastnili policisté z pořádkové, dopravní služby, cizinecké policie a služební kynolog. Celkem zkontrolovali téměř 200 osob a více jak 70 vozidel. Celkem uložili čtyři pokuty v dopravě.

Druhá akce proběhla ve stejném složení v sobotu dne 27. 4. 2019 na tržnici v Chebu – na Svatém Kříži. Zde policisté zkontrolovali více jak 300 osob a přes 200 vozidel. Uložili dvě pokuty v dopravě a osm dle cizineckého zákona za platnost, poškození a nepřeložení dokladu potřebného ke vstupu do České republiky. 

nprap. Bc. Zuzana Týřová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy