Nejdek: Kraj připravuje rekonstrukci zařízení Matyáš (TV Západ)

Domov se zvláštním režimem "MATYÁŠ" v Nejdku poskytuje komplexní celodenní sociální služby dospělým a seniorům, kteří vzhledem ke svému zdravotnímu stavu nemohou žít ve svém přirozeném prostředí. V současné době je jeho kapacita 105 míst ve třech pavilonech. K těm by měl přibýt ještě čtvrtý v chystané kompletní rekonstrukci.

dezinfekce

„Karlovarský kraj rekonstruoval, opravoval, rekonstruuje, opravuje příspěvkové organizace, kterých máme 13. Motivace je jasná. Chceme vytvářet ve všech našich domovech komfortní prostředí nejen pro naše klienty, ale i pracovníky. Nejnákladnější rekonstrukce, která nás čeká a již probíhá, je Domov se zvláštním režimem "MATYÁŠ," kde by rekonstrukce měla stát plus, minus 220 milionů korun. Rada Karlovarského kraje schválila vyhlášení veřejné zakázky na projektovou dokumentaci pro provedení stavy, takže se posouváme zase v čase o kus dopředu s tím, že počítáme, že celý Domov by mohl být rekonstruovaný v letech 2024-2025. Plánovaná kapacita by tam měla být zhruba asi 81 lůžek,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis. 

Domov poskytuje sociální službu osobám s chronickým duševním onemocněním, stařeckou i Alzheimerovou demencí a ostatními typy demencí ve věku od 60 let, jejichž stav odpovídá těžké nebo úplné závislosti na pomoci jiné fyzické osoby. Chystaná rekonstrukce je další z řady již uskutečněných či probíhajících oprav zařízení pro sociální služby v kraji. 

„V současné době probíhá rekonstrukce – zateplení Domova Spáleniště v Chebu, kdy probíhá i vestavba půdních prostor u Domova v Perninku,“ dodal hejtman Kubis. 

Seznam všech organizací Karlovarského kraje z oblasti sociální najdete v odkaze v textové části reportáže. 

Odkaz:
http://www.kr-karlovarsky.cz/samosprava/Stranky/prispevkove.aspx?poid=soc 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy