Naše žákyně hovoří o svém oboru aranžér

Podívejte se na zajímavé čtení a na to, co se jí na oboru líbí

dezinfekce

Mé životní rozhodnutí

Už od mala mě bavila různá kreativní výroba. Spolu s mamkou a starší sestrou jsme při každé příležitosti vyráběly různé ozdoby, dekorace a doplňky. Každou chvilku jsem si přestavovala pokojík i bez vědomí rodičů. Ale přesto je mou největší zálibou fotografování. A tak při volbě školy a oboru byla jasná volba aranžérství. Na začátku jsem vůbec neměla představu, co všechno mne ve škole čeká, a protože mám sociální fobii začátek pro mne nebyl lehký. Naštěstí se mě učitelé, výchovná poradkyně, asistentka i mistrová ochotně ujali a pomohli mi zapadnout do nového prostředí a kolektivu který mne přijal a našla jsem si nové kamarádky.

Dny, kdy máme na rozvrhu odborné předměty se do školy těším. Nejvíce mě baví počítačová grafika, propagace, písmo, odborné kreslení a samozřejmě i praxe. Ačkoliv předměty jako je matematika, angličtina nebo tělocvik mi moc nejdou, vím že to budu v budoucnu potřebovat, a tak se s nimi snažím poprat. Naštěstí je ve škole spousta lidí, kteří mi rádi pomohou. I díky tomu jsem se naučila, že když můžu pomoct já druhým, neváhám.

V průběhu školy sama na sobě poznávám, že se mi mění pohled na mou budoucnost a díky tomuto vzdělání se mohu naučit pozorovat svět i z jiného úhlu a vidět detaily, kterých jsem si dříve nevšímala. Jestli mi do budoucna vyjdou mé plány a sny otevřu si obchůdek s reklamními a propagačními předměty kde plně využiju svou fantazii a zúročím vše co mi škola dala. Určitě se stále budu věnovat fotografování, které bych ráda zahrnula do své práce.

Zuzana Plánková, 2. ročník oboru aranžér

Autor: Střední škola živnostenská Sokolov Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy