Kynšperk: Závod Botas 2020 vyhrála posádka Pramen (TV Západ)

Tradiční a oblíbený automobilový závod Botas v Kynšperku se v letošním roce z obecně známých důvodů koronavirové krize přesunul z jara na podzimní termín. A přestože se zúčastnila zhruba jen polovina obvyklého počtu posádek, o zábavu a napětí nebyla nouze. Heslo letošního ročníku soutěže navíc vtipně glosovalo překonávání obtíží s humorem.

dezinfekce

„Přípravy byly významně ovlivněné, protože květnová příprava byla ukončena epidemií. To všichni víme. Hledali jsme pak nové termíny – byly asi tři. Nakonec jsme se tedy trefili do dnešního termínu, 19. září. Vydařilo se počasí. Kmenové posádky se dostavily. Okolnostmi byl tedy trošku omezený počet, ale myslím si, že celá akce se podařila velice dobře,“ popsal spoluorganizátor závodu Pavel Kováčik. 

Na trati kromě plnění nejrůznějších úkolů nechyběla také jízda zručnosti s přeléváním vody, střelba z luku nebo chůze na chůdách. Akci připravuje dobře zaběhnutý tým.

„Výbor určitě stabilní. Tam je bezesporu potřeba poděkovat Václavu Chalupovi, jako staviteli tratě, a Jiřímu Roubínkovi, který má vynikající nápady pro soutěže a vedlejší akce. Také musíme poděkovat sponzorům. Bez jejich finanční pomoci by to prostě nešlo. Tam bych tedy chtěl vyzvednout Městský úřad v Kynšperku,“ dodal Kováčik. 

Na ceny pro vítěze přispěly také sponzoři, a tak po sečtení všech výsledků mohlo dojít k vyhlášení vítězů. 

Na třetím místě dojela posádka ve složení Jan Lukács, Filip Kabil, navigátor Matěj Svoboda a řidič Miroslav Černý. Ten byl zároveň vyhlášen jako nejlepší řidič letošního ročníku. 

„Já bych trasu přirovnal, že náročností je zhruba jako předešlé ročníky. Je to jen o tom štěstí zajet jízdu zručnosti čistě a hlavně rychle a řidičský test napsat bezchybně. Auto znám velice dobře, jezdím s ním již přes pět let. Jel jsem tedy svým autem. Je to maloobsahová Fabie, jedničková,“ uvedl profesí řidič z povolání Miroslav Černý.

Jako druhá dojela čistě dámská posádka – řidička Barbora Machytková s navigátorkou Šárka Budínskou Prančlovou a členkami Kristýnou Sadílkovou a Ivanou Havelkovou. 

Vítězi Botas 2020 se stala posádka Pramen ve složení – řidič Milan Tunega, navigátorka Jana Tunegová a členové Vladimíra Adlofová a Jan Pátek. Trať projeli za 4 hodiny a 15 minut.  

Posádka si také mohla na chvíli užít putovní pohár, který se ale hned poté vrátil pořadatelům. 

„Pohár putovní z rukou nevydáváme. První cena je fotografie s putovním pohárem. Zavzpomínali jsme na staré vojenské časy – fotografie před bojovou zástavou. Pohár s fotografií vítězné posádky je umístěný v knihkupectví Fiedlerovi za výlohou. Takže celý Kynšperk má možnost se přes výlohu podívat na pohár a posádku, která v daném ročníku zvítězila,“ potvrdil praxi Kováčik. 

Cenu Miss Sympatie získala navigátorka stříbrného týmu Šárka Budínská Prančlová. A do třetice obdržela ocenění jako členka týmu s nejlepšími maskami. 

Cenu pro nejlepší navigátorku si odnesla Jitka Doležalová. Pracuje na Městském úřadě a okolí Kynšperka zná velmi dobře. 

„Já tady bydlím od narození, takže si myslím, že to zde dobře znám. Hodně chodím ven se psem. Znám tedy většinu i těch polních cest. Ale je to hodně náročné dělat navigátora. Hlavně musí člověk sledovat písmena, aby nikde nikoho nepřejel, všechny odbočky, jednosměrky, vjezdy do baráků a zahrad. Fakt je to náročné. Letos jsme se zúčastnila potřetí. Vloni jsem nebyla. Předtím jsem byla dvakrát. Letos jsem byla poprvé jako navigátor. Takže pro mě to bylo letos nejnáročnější. Myslím si, ale že byly i horší trasy. Ale určitě, co si tak pamatuji z minulých let, že byly třeba i delší, myslím,“ komentovala svou účast Jitka Doležalová.  


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy