Kynšperk: Tylova je opravená, další místa budou následovat (TV Západ)

V Kynšperku nad Ohří pokračují v opravách místních komunikací. Důležitá spojnice mezi největším sídlištěm a centrem – Tylova ulice – je již opravená. Původně se mělo začít s rekonstrukcí již v roce 2020, ale covidová nejistota posunula začátek této největší investiční akce na duben roku 2021.

dezinfekce

"Nakonec jsme vyšli velice dobře, proto jsme tu stavbu zahájili, sice o rok později, ale zahájili. Výsledek dnes vidíte. Je zrekonstruovaná kompletně silnice ve spolupráci s Vodohospodářskou společností, kdy se nejdřív udělala kanalizace, poté jsme udělali dešťovou kanalizaci, tzn. veškeré svody domů jsou napojené přímo do této kanalizace, udělaly se chodníky, udělaly se povrchy. Ve finále, až bylo počasí, tzn. teď na jaře, jsme udělali dodělávky – výsypky chodníků, zasázení trávy a další parkové úpravy. Takže když to shrnu, tak letos jsme skončili někdy v březnu v dubnu tuto ulici, je zkolaudovaná, máme zde nalajnovaná parkovací místa a ta ulice může sloužit veřejnosti. Je to jedna z ulic, kterou jsme chtěli zrekonstruovat, těchto dlouhých ulic je tu několik, nicméně je to všechno o tom, že člověk to musí zkonzultovat vždy s vodohospodářskou společností, aby, když se do té silnice "kopne", tak aby se udělala kompletně, tzn. jak s kanalizací, tak s povrchy, aby to vypadalo jako dneska," vysvětlil starosta Kynšperka Tomáš Svoboda. 

Zvýšil se počet parkovacích míst zavedením šikmého stání. 

"Dříve, i když někteří občané mi tvrdili, že tady bylo více parkovacích míst, ale musíme se bavit samozřejmě o regulérních parkovacích místech. To znamená, že teď, jak se udělalo šikmé stání, tak některá, ne moc, ale některá místa ale přibyla. Je to tady trošku organizované, tím pádem kdokoliv přijede, i ve večerních hodinách, tak v té spodní části se vždycky nějaké místo ale najde," uvedl starosta. 

Za bezmála 20 milionů korun se upravila komunikace a chodníky v délce 309 metrů, přičemž město zaplatilo 11,3 milionu korun. Souběžná ulice Jiřího z Poděbrad by také velmi potřebovala opravu, ale vše závisí na součinnosti s vodárenskou společností. 

"Bohužel tam máme problém s tím, že v současné době Vodohospodářská společnost Sokolovsko nám z kapacitních důvodů nemůže vyjít vstříc, tzn. jak jsem říkal, je to potřeba naplánovat, jak povrchy, tak i kanalizaci dohromady. Takže tam se nám to trošku zpozdilo, ale nějak plánujeme i tu ulici, která je skoro v té samé délce. Tak ji dáme dohromady a byli bychom rádi, abychom v postupně dali v Kynšperku ulice dohromady všechny. Letos máme plánováno – úprava povrchu na Náměstí SNP, to je kousíček od nás – a dále takové ty boční ulice při vjezdu do Kynšperku, tam se také pracuje. A na léto je naplánovaná kompletní rekonstrukce povrchů sídliště u pivovaru, kde je to popraskané a dát dohromady. A tam samozřejmě chceme využít toho, díky tomu, že ta parkovací místa tam nejsou dlouho, je to zhruba 12-15 let dělalo, takže bychom pouze jenom obrousili tu horní vrstvu, ta spodní vrstva je v pořádku a udělali bychom jen čistě nové povrchy. Takže, aby si nikdo nemyslel, že se to dělá po nějakých částech a z toho důvodu, že skutečně chceme tu nejnižší částku, bude nás to stát asi 1,8 milionu korun," spočítal Tomáš Svoboda. 

Celkově v letošním roce investuje Kynšperk do komunikací a chodníků téměř 6 milionů korun. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy