Kynšperk: Na Letních slavnostech ukázaly mažoretky poháry (TV Západ)

V sobotu 4. června se po dvou covidem zrušených letech odehrál již 27. ročník Letních slavností města Kynšperk. Průvod v čele s místními mažoretkami se za řízného doprovodu Městské hudby Kynšperk nad Ohří vydal ulicemi do zdejšího sportovního areálu, kde se odehrával celý program.

dezinfekce

Kromě stánků s občerstvením se na ploše nacházela řada kolotočů a adrenalinových atrakcí pro děti i dospělé. Před pódiem se představily děti z Mateřské školy Zahradní s pohádkou O králi Karlovi. Mateřinka U pivovaru předvedla vystoupení Malý méďa. 

Mažoretky Luckies pod vedením trenérky Evy Lörinzové, které si z letošního Mistrovství Evropy v Teplicích přivezly hned tři tituly, si připravily ukázku z několika soutěžních skladeb. Pak již přivítal návštěvníky a oficiálně zahájil slavnosti starosta města Tomáš Svoboda.  

"Samozřejmě děkuji našim mažoretkám, ty výčty vítězství a prvních míst a veškerých medailí, které jste viděli a od Davida (Petříka, moderátor akce), takže mi dovolte z této pozice všem našim mažoretkám za tyto výkony poděkovat i za reprezentaci našeho města, Kynšperka nad Ohří. Takže já poprosím pro holky potlesk," poděkoval starosta mažoretkám. 

Žáci Základní umělecké školy v Kynšperku si pod taktovkou Karly Andreánske připravili pásmo písniček z pohádky Princové jsou na draka. 

Poté se již na pódiu střídali profesionální muzikanti a skupiny. Například hudební stálice, populární Marcela Březinová. Přestávky mezi hudebními čísly vyplnili členové šermířské skupiny Rekruti. Postupně narůstající počet návštěvníků si dále vyslechl také vystoupení skupin Crazy Dogs a Beatles Pangea Revival nebo Světlany Nálepkové. Ukázal se také Železný Zekon. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy