Kriminalisté zadrželi cizince, který na Karlovarsku distribuoval pervitin

Policisté v Karlovarském kraji stále úspěšně bojují s drogovou problematikou. Důkazem toho je i tento případ, kdy se kriminalistům podařilo zadržet cizince, který měl na Karlovarsku distribuovat drogu pervitin.

dezinfekce

Devětatřicetiletý cizinec měl drogu prodávat od poloviny roku 2018 do ledna letošního roku pravidelně několika lidem ve své prodejně smíšeného zboží v Karlových Varech. Například pětatřicetiletý muž si měl pervitin od cizince za posledních sedm měsíců koupit ve skoro stovce případů. Během několika měsíců se tak měl muž prodejem pervitinu nezákonně obohatit o stovky tisíc korun.

Při zadržení cizince kriminalisté provedli také domovní prohlídky a prohlídky jiných prostor jeho obchodu, bytu, automobilu a zahrady, kterou užíval. Při prohlídkách kriminalisté zajistili finanční hotovost několik set tisíc korun, kterou měl cizinec poschovávanou na několika místech, dále byly nalezeny desítky igelitových přepravek s bílou krystalickou látkou a úspěšní byli kriminalisté také v zahrádkářské kolonii. Na oplocené zahradě kriminalistům asistovali psovodi se služebními psy, kteří jsou speciálně vycvičeni na vyhledávání omamných a psychotropních látek. Ti zde označili ve velice nepřehledném terénu místa, kde bylo uschováno několik plastových sáčků s bílou krystalickou látkou. Znovu se tedy potvrdilo, že bez speciálně vycvičených psů se policisté v některých případech neobejdou. Při prohlídkách bylo zajištěno několik kilogramů pervitinu.

Následně kriminalisté zahájili trestní stíhání devětatřicetiletého cizince, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Za tento trestný čin byl cizinec opakovaně trestně stíhán a odsouzen již v minulosti.

Vrchní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny hrozí cizinci trest odnětí svobody až na dvanáct let.

nprap. Jakub Kopřiva


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy