Kraj: Starostové mohou získat informace ke covidu z portálu (TV Západ)

V loňském roce vytvořil Karlovarský kraj veřejný bezpečnostní portál s názvem BEZPORT. Jeho cílem je přinášet veřejnosti i odborníkům věrohodné a aktuální informace z oblasti přípravy a řešení mimořádných událostí a krizových situací v kraji. Portál se skládá z veřejné sekce (přístup pro každého uživatele internetu) a neveřejné sekce (přístup jen pro vybrané uživatele). Portál provozují Krajský úřad Karlovarského kraje a Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje.

dezinfekce

„Vzhledem k tomu, že situace je jaká je v Karlovarském kraji a Krajská hygienická stanice jede na 200 %, tak není schopna nám generovat čísla pro starosty, abychom je mohli pravidelně informovat, jak tomu bylo doposud - telefonicky. Tam, kde se vyskytl nový případ, tak náš pracovník úřadu kontaktoval starostu. S Krajskou hygienickou stanicí jsme se dohodli, že umožníme starostům přístup prostřednictvím tohoto portálu ke všem datům v jejich obci, ale i v obcích v celém Karlovarském kraji. Takže nově – pokud starosta prostřednictvím bezpečnostního portálu bude chtít vědět informaci, kolik má nakažených osob ve svém městě či obci, tak se může podívat. Nově, ale může vidět i informaci v okolních obcích. Pro starosty budeme jinak připravovat další informace - jsou to mimořádná opatření Krajské hygienické stanice, mimořádná opatření vydaná státem tak, aby tam měli ucelené informace k tomu, co se v současné době v našem kraji děje,“ uvedl po tiskové konferenci hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis. 

Pro veřejnost zůstanou nadále informace s daty po okresech. Kraj reagoval na přetíženost Krajské hygienické stanice nabídkou s výpomocí od hasičů pro trasování v systému Daktela.

„To znamená, že od pondělí je na Krajské hygienické stanici přítomno 6 hasičů, kteří pomáhají v rámci systému Daktela - s trasováním, komunikací s praktiky i s občany. Dva hasiči jsou na odběrných místech. Krajský úřad je připraven poskytnout také své kapacity v případě nutnosti, aby i úředníci krajského úřadu mohli Krajské hygienické stanici vypomáhat,“ dodal Kubis. 

Bezpečnostní portál najdete na adrese bezport.kr-karlovarsky.cz.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy