Karlovy Vary: Volejbalové mistry přivítalo vedení kraje (TV Západ)

Ve středu 21. dubna dopoledne přivítali zástupci kraje v čele s hejtmanem Petrem Kulhánkem novopečené mistry volejbalové UNIQA extraligy – tým VK ČEZ Karlovarsko. Hráči pod vedením trenéra Jiřího Nováka sebou přivezli i mistrovský pohár.

dezinfekce

"Já bych vám hrozně rád poděkoval nejen za to výjimečné finále, ale za celou tu cestu, kterou jste k němu udělali. Vím, že jste si již tehdy nastavili při prvním titulu velmi vysokou laťku. Nyní jste ji potvrdili, což je naprosto vynikající. Také vím, že to mistrovským titulem nekončí. I Evropa vám za chvíli bude malá. Tzn. laťku pořád posouváte, tak bychom vám rádi, a to nejen za sebe, ale i de facto za celé kompletní vedení kraje, které se mnou přišlo, popřáli, abyste laťku udrželi a dařilo se vám nejen v domácí soutěži, ale i v těch evropských. A abychom vám v tom mohli alespoň částečně pomoci i my, tzn., že budeme hrozně rádi, pokud vám v těch dalších krocích a úspěších budeme moci být nápomocni v rámci našich možností, ale co nejvíce to půjde, protože, jak říkám, nedovedu si představit moc lepší sportovní reprezentaci kraje než mančaft, který má za sebou ne první titul a který má další evropské vyhlídky a koneckonců už i evropské úspěchy za sebou," přednesl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek směrem k celému týmu. 

Dramatická pětizápasová bitva přitom mohla skončit již ve třetím vzájemném utkání, kdy Karlovarsko vedlo nad Jihostrojem České Budějovice 2:0. Jihočeši ale odvrátili dva mečboly v podobě třetího a čtvrtého utkání. 

"My jsme vedli 2:0 v play off a třetí zápas, ať to byl třetí či čtvrtý, chtěli jsme to ukončit, i kdyby to bylo v Českých Budějovicích, tak jsme to chtěli ukončit, ale tam se to nepovedlo. Povedlo se to až na třetí pokus. Jak říkám, jsem rád, že se to povedlo. Protože samozřejmě mohli jsme být stříbrní, ale to by nikdo nechtěl, takže jsem fakt rád, že jsme to udělali," uvedl kapitán týmu Lukáš Ticháček. 

"Tak sezona celkově byla velice těžká. Hráli jsme na třech frontách – Evropský pohár, Liga mistrů, Český pohár. Ještě navíc to bylo umocněné tím, že v této sezoně mimo nějakých dvou, tří zápasů na začátku jsme vůbec nemohli počítat s domácí podporou fanoušků. I přesto jsme si vybudovali naprostou domácí neporazitelnost. Což tým nakonec dotáhl k titulu. Doma prohrál pouze jednou, a to ve třetím zápase s Budějovicemi 3:2. V tom pátém jsme již byli schopni se držet. A co tým dovedlo k úspěchům čili finále? Stříbrná medaile z poháru nebo ten titul jako takový, je obrovská soudržnost. Práce a soudržnost. Máme to celé postavené na práci. Hodně se trénuje. Myslím si, že máme jednoho z nejlepších trenérů v republice. A k tomu, protože toto přeci jen nestačí, tak se musí dobře herně i charakterově vybrat hráči. Což si myslím, že se nám povedlo. Nejen, že měli kvality sportovní, tak si tam obrovsky sedla parta. A např. lidé jako Martin Kočka nebo Dan Římal, kteří tolik nehráli, tam přinesli obrovskou pohodu do šatny - kabiny, která nakonec byla rozhodující," doplnil svůj pohled prezident klubu Jakub Novotný.

A uvolněná a bezprostřední pohoda vyzařovala z týmu i během návštěvy Krajského úřadu. Kromě nezbytného společného focení si mohli neformálně pohovořit se zástupci ve foyer jednacího sálu zastupitelstva. Třeba o plánech na příští sezónu.

"Tak my dnes víme, že většina toho týmu nám zůstává, což jsme strašně rádi. Není to jednoduché. Samozřejmě, že si neseme veliký závazek těch úspěších, kterých jsme dosáhli. Bude složité jich dosahovat znova. Liga je obrovsky vyrovnaná, což ve finále bylo vidět. Neseme si také velikou zkušenost v tom, jaké je to hrát bez diváků a jaké je to hrát neustále pod nějakým testovacím dohledem, ať už je to PCR či antigen.  My bychom si strašně přáli, aby Vláda ČR a všichni okolo - NSA (Národní sportovní agentura – pozn. redakce) a další, aby volejbalový svaz vyřešil i to, abychom tam ty diváky mohli pustit. I např. s testy, naočkované, protože pandemie nějak probíhá. To je asi to, co já bych se ze všeho nejvíc přál, protože jednou jste vítěz, jednou nejste. To se rozhoduje na hřišti, ale my potřebujeme diváky, aby z toho něco měli, aby to nebylo jen v televizi. My jsme zkvalitnili stream obrovským způsobem – nicméně nic není takové jako osobní, personální prožitek. A to chceme, aby se vrátilo do českých sportovišť," dodal Novotný. 

Tým VK ČEZ Karlovarsko zaznamenal v uplynulé sezóně 19 výher z 22 zápasů. Od roku 2014 kdy vstoupil do extraligy vystoupal na nejvyšší příčku poprvé v roce 2018 a podruhé v právě ukončené sezóně. Podrobné informace, foto i videogalerii a další zajímavosti z mistrovského klubu najdete na adrese www.vk-karlovarsko.cz.   


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy