Karlovy Vary: Vánoční trhy probíhají u Mlýnské kolonády (TV Západ)

I krajské město Karlovy Vary si připomínají adventní dobu prodejními trhy, výzdobou a kulturním programem. Od soboty 26. listopadu poběží vánoční trhy přesně měsíc, do 26. prosince. Lázeňská trasa se vine od hotelu Thermal až po Divadelní náměstí.

dezinfekce

U Thermalu se nacházejí prodejní stánky, vánoční strom, atrakce pro děti i velký adventní věnec. Svítící ruské kolo, přejmenované na vyhlídkové, dává možnost zájemcům prohlédnout si zářící centrum svrchu. 

Vůně sladkostí a svařeného víno jsou po celé vánoční trase kromě svítících ozdob asi nejvýraznějším znakem oslav. Houfy lidí procházejí centrem a řada z nich využije možnost posezení v improvizovaných stanech. Nejrůznější vánočně laděné pozadí využívají lidé k fotografování. 

Hlavní program vánočních trhů se odehrává u Mlýnské kolonády. Na pódiu se během měsíce představí řada zdejších i regionálních umělců, skupin, školských souborů, ale chybět nebudou ani klasické pohádky pro děti nebo vystoupení pěveckých souborů. V sobotu 3. prosince koncertoval sbor z Lokte Cubitus i Po Po Trio. Později zazpíval nadějný Libor Schlenz. 

U Mlýnské kolonády si děti spolu s rodiči mohou vyzkoušet zvoničku. 

Dopravní podnik Karlovy Vary vypravil několik vánočních speciálů. Na obvyklé trase centrem města jezdí od pátku 25. listopadu vánoční autovláček. V provozu bude až do 23. prosince vždy od pátku do neděle. Dospělé sveze za 50 korun, děti do 15 let zdarma.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy