Karlovy Vary: V divadle zaznělo poděkování v boji s koronou (TV Západ)

Slavnostní večer pořádaný Karlovarským krajem v divadle Karlovy Vary ve středu 1. července byl věnován všem, kteří se zasloužili o zvládnutí koronavirové situace v regionu. V úvodu zahrál slavnostní fanfáry žesťový kvintet Hudby hradní stráže a Policie ČR.

dezinfekce

Poté zazněla druhá symfonická báseň Vltava z cyklu Má vlast od Bedřicha Smetany v podání Karlovarského symfonického orchestru v čele s dirigentem Janem Kučerou.

Hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis ve svém projevu poděkoval nejen přítomným, ale všem, kteří se podíleli na řešení zcela nové situace.

„Všem policistům, hasičům, záchranářům, strážníkům, samozřejmě lékařům, zdravotním sestrám, pracovníkům v sociálních službách, řidičům autobusů, prodavačkám, lékárníkům, starostům, úředníkům – prostě všem, kteří v této nelehké době pracovali, aby zmírnili dopady pandemie, aby nás ochránili, ošetřovali a léčili. Děkuji všem občanům, kteří šili roušky, pomáhali seniorům s nákupy, podporovali naše záchranáře, lékaře, zdravotní sestry. Děkuji všem, že jsme dokázali táhnout za jeden provaz a společně jsme pandemii zvládli. Kdyby se tu náhodou objevila znovu, tak už víme, jak na ni a také už víme, že u nás v kraji máme skvělé profesionály, na které se můžeme spolehnout,“ uvedl ve své řeči hejtman. 

Od členů vedení kraje zde získali navíc pamětní medaile za zásluhy o bezpečnost a děkovné listy následující hosté - Milan Petrák, zástupce společnosti REFIL spol. s r.o., plk. Mgr. Petr Macháček, ředitel Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje, MUDr. Dagmar Märzová, koordinátorka krajského týmu, Karlovarská krajská nemocnice a. s., Olga Pištejová, DiS., ředitelka, Zařízení následné rehabilitační a hospicové péče, Ing. Martina Prokopová, MBA, hlavní epidemioložka, Krajská hygienická stanice, MUDr. Jiří Smetana, ředitel, Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje, Mgr. Roman Sviták, vedoucí pracovní skupiny Krizového štábu Karlovarského kraje, Mgr. Martina Vránová, ředitelka Krajského úřadu Karlovarského kraje, plk. Ing. Václav Klemák, ředitel Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje, plukovník gšt. Ing. Jaroslav Kořínek, Krajské vojenské velitelství a Ing. Alena Šalátová, vedoucí odboru zdravotnictví Krajského úřadu Karlovarského kraje.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy