Karlovy Vary: U Císařských lázní se řeší prostranství i jednatel (TV Západ)

Projekt obnovy Císařských lázní v Karlových Varech se rozšíří i na okolí stavby. Karlovarský kraj jako vlastník zařízení spolupracuje s městem Karlovy Vary, aby se projekt doplnil i o prostranství před vstupem do objektu.

dezinfekce

"Na jednání s vedením města Karlovy Vary nám byla předložena koncepční studie zpracování celého území mezi Císařskými lázněmi a Vřídelní kolonádou, která pojímá veřejný prostor v nějakých návaznostech. A my na základě toho, protože je tam zahrnut i předprostor a okolí Císařských lázní, tak bychom rádi vyšli té koncepční studii vstříc a zapracovali to, co v ní je, do naší projektové dokumentace – finální úpravy okolí Císařských lázní. Týká se to zejména toho vstupu centrálního a návaznost do přilehlého parku Karla IV. Měla by zmizet bariéra, která je dnes, ať už je to zelený pás před hlavním vchodem do Císařských lázní a komunikace v tom pojetí, které je dnes. Tzn., že by to měl být otevřený prostor i se zvýšením komunikace, aby tam byla přirozená návaznost do toho parku," vysvětlil hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Karlovarský kraj zároveň začíná hledat klíčového člověka, který bude v budoucnu celé zařízení koncepčně řídit.

"My chceme být připraveni na dobu spuštění Císařských lázní, proto dnes hledáme celkového produkčního, provozního a programového ředitele Císařských lázní, což je člověk, který by měl být tím hlavním koordinátorem celkového využití Císařských lázní, ať je to galerijní expozice či jsou to prostory pro reprezentativní využití. Dále sál, ať už pro orchestr nebo pro jakékoli další společenské akce, Infocentrum. Tzn., že by to mělo mít jednu hlavu. Člověk poměrně všestranný, který má vhled do těchto organizačních záležitostí," popsal náplň činnosti budoucí pozice hejtman. 

Výběrové řízení je vyhlášeno, během léta by měla být vybrán vhodný kandidát. Od podzimu by se pak měl nový jednatel zapojit do finálních úprav Císařských lázní jako ten, kdo bude mít poté provoz na starosti. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy