Karlovy Vary: Po průtahu městem jel v protisměru

Dne 14. července 2020 před čtvrtou hodinou odpolední bylo na linku 158 přijato oznámení, ve kterém oznamovatel uvedl, že po průtahu v Karlových Varech směrem od Chebu jede stříbrné vozidlo značky Škoda v protisměru. Operační důstojník přijal veškeré opatření a na místo vyjely policejní hlídky. V protisměru však nebylo vypátráno žádné vozidlo.

dezinfekce

Oznámením se začali intenzivně zabývat karlovarští dopravní policisté, kteří díky získaným poznatkům třiaosmdesátiletého řidiče vypátrali. Jeho jízdu v protisměru na palubní kameru natočil řidič, který projížděl v danou chvíli městem ve směru na Cheb. Policisté s mužem sepsali oznámení o přestupku, které následně předali příslušnému správnímu orgánu k projednání.

V případě, že se dostanete do podobné situace či najedete omylem do protisměru na dálnici, v žádném případě se nepokoušejte sami otáčet. Tento manévr trvá dlouhé vteřiny, ve kterých může přijet další vozidlo. Nepokračujte ani v jízdě v protisměru k nejbližšímu sjezdu. Snižte rychlost, zapněte obrysová a především výstražná světla, ať je Vaše vozidlo více vidět. Současně co nejdříve zajeďte s vozidlem ke krajnici. Oblékněte si reflexní vestu a vzdalte se od vozidla na bezpečné místo. O celém incidentu informujte policii a vyčkejte do jejich příjezdu.


nprap. Eva Valtová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy