Karlovy Vary: Pec v krematoriu je mimo provoz (TV Západ)

Kremační pec v jediném krematoriu našeho regionu je mimo provoz. Provozovatel, soukromá firma, tak pořádá pouze smuteční obřady, ale samotný žeh probíhá nakonec v Chomutově.

dezinfekce

„Technologie v současné době přijde do opravy, protože je kremační pec mimo provoz. Tuto službu nyní zajišťuje jiné krematorium  - v našem případě Chomutov. Takže to bude v první řadě – do konce roku bychom to rádi stihli. Samozřejmě je to už moderní technologie – je to na počet stanovených žehů. Těch je asi kolem čtyř tisíc. Poté se provádí revize. V případě, že nevyjde dobře, tak se provádí nová vyzdívka. Technologie by měla mít zhruba obdobnou životnost,“ popsal náměstek primátora Michal Riško.

Staronový nájemce, který provozuje krematorium od roku 1998, přispěje na opravu zařízení. 

„Celková částka za výměnu celé pece je zhruba kolem čtyř milionů korun, z čehož nájemce se zapojí zhruba milionem třistatisíc korun,“ prozradil Riško.

Nájemce letos získal do pronájmu krematorium za roční poplatek 2,3 milionu korun na dobu neurčitou. Ceny si stanovuje sám, město do kalkulace nezasahuje.

„My máme uzavřenu nájemní smlouvu. Samotné služby přímo neovlivňujeme, ale máme informaci, že by se nemělo zdražovat. V současné době cena žehu v peci v Karlovarském kraji patřila mezi nejlevnější v celé republice,“ dodal Riško. 

Služby krematoria pokrývají celý Karlovarský kraj i okolní regiony.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy