Karlovy Vary: Letiště hospodařilo s předpokládanou ztrátou (TV Západ)

Letiště Karlovy Vary s.r.o. jako společnost ze sta procent vlastněná Karlovarským krajem skončila za loňský rok v rozmezí předpokládané ztráty 16 až 18 milionů korun. Zprávu o schodku 17,9 milionu schválila Rada Kraje.

dezinfekce

„Účetní závěrka sice vyšla v přibližných číslech predikované ztráty letiště, ale významný vliv na to mělo ukončení letů spol. ČSA a pak samozřejmě i pár dalších menších vlivů zde bylo. Nicméně se podařilo zachovat predikovanou ztrátu v původní výši,“ popsal náměstek hejtmana Karlovarského kraje Martin Hurajčík.

Hospodaření v letošním roce bude ještě složitější nejen s ohledem na ztráty způsobené dopady koronavirové nákazy.

„Ta situace není jednoduchá, protože nevíme, kdy přesně Pobeda začne létat. Podle jejich portálu víme, že již na srpen prodávají letenky. Ale nedovolím si říci, kdy začne létat. To záleží na vydávání víz v Rusku a samozřejmě na dalších okolnostech,“ dodal Hurajčík. 

Karlovarské letiště, které je součástí páteřní sítě regionálních letišť České republiky, se snaží přijít s novými službami pro zlepšení hospodářských výkonů. Na letošní sezónu například připravilo pro majitele a provozovatele malých letadel včetně ultralightů, novou službu s názvem FLY & VISIT. Ta zahrnuje přistávací poplatek, parkování letadla do 48 hodin, asistenci pracovníků handlingu po příletu a před odletem a dopravu do centra města a zpět.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy