Karlovarsko: Pohřešovanou ženu našel policista v době svého volna

To, že práce policisty je posláním a policista je policistou i po pracovní době v sobotu potvrdil pprap. Jiří Selber sloužící jako dopravní policista Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje. V době osobního volna si totiž u silnice všiml zmatené ženy s kapucí na hlavě. Vrátil se k ní a nakonec zjistil, že se jedná o ženu, po které od minulého pátku pátrali policisté po celém Karlovarském kraji.

dezinfekce

Dvaačtyřicetileté ženě, která mohla být v ohrožení života, tak nejspíše svou pohotovou reakcí zachránil život.

„Z pátku na sobotu jsem měl noční službu a v tu dobu bylo zrovna vyhlášeno pátrání po dvaačtyřicetileté ženě. Ještě ráno po příchodu z práce jsem na našich policejních stránkách znovu zhlédl její fotografii, abych věděl, kdyby náhodou, protože člověk nikdy neví,“ uvedl policista. 

A o několik hodin později mu právě tohle pomohlo. 

„V sobotu odpoledne jsem se vracel domů z Kovářského sympozia v Bečově nad Teplou. Jel jsem kolem březovské přehrady a u silnice jsem uviděl ženu, která měla kapuci na hlavě, v ruce klacek a ještě se motala ve špatném směru. Navíc mi připadala povědomá. Nedalo mi to a o kousek dál jsem zastavil. Obratem jsem se podíval na naše policejní stránky a hned mi bylo jasné, že je to žena, po které pátráme, protože na sobě měla i stejnou bundu, jako na fotografii," pokračoval pprap. Jiří Selber, který se ještě pro jistotu přesvědčil, že se skutečně jedná o pohřešovanou ženu.

„Otočil jsem se a projel  kolem ní. Zastavil jsem zhruba 300 metrů před ní na parkovišti a oznámil jsem to operačnímu důstojníkovi, který k březovské přehradě okamžitě poslal kolegy. Mezitím jsem se za ní vydal, řekl jsem jí, že jsem policista a že vzhledem k tomu, že je pohřešovaná, tak musí jít se mnou na parkoviště, kde počkáme na kolegy. Nejdříve to odmítala, uváděla, že nejde, protože má nějaké osobní problémy, ale po chvíli, kdy jsme prohodili pár slov, tak nakonec svolila se mnou jít,“ doplnil k události z minulého týdne policista.

Po pár minutách si pohřešovanou ženu převzali karlovarští policisté, kteří jí odvezli k dalším úkonům. 

„Byla to samozřejmě velká náhoda, protože po ženě se pátralo po celém kraji, ale jsem rád, že to takhle dopadlo a nic se jí nestalo,“ uzavřel pprap. Jiří Selber.

Jeho všímavost a zodpovědnost v době osobního volna ocenil také plk. Mgr. Petr Macháček, ředitel Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje. 

„Kolega prokázal, že je pravým policistou, a to i v době, kdy na sobě zrovna nemá uniformu. Cením si jeho přístupu, protože svou zodpovědností nejspíše ženě zachránil život,“ uvedl ředitel.

nprap. Jakub Kopřiva


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy