Karlovarsko: Napřed se osprchoval, pak kradl

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání třiadvacetiletého muže ze Sokolova, kterého obvinili ze spáchání zločinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody.

dezinfekce

Obviněný muž se od poloviny května tohoto roku dopustil na území Karlovarska a Sokolovska hned osmi skutků. Ve dvou případech se měl dopustit krádeže v obchodním domě, kdy mě odcizit toaletní vodu a nádobí. Nejčastěji se měl však násilně vloupat do různých objektů. Jeho pozornost například přilákaly různé bary, areály, ale také garáž a sportovní centrum.

Jednoho z těchto případů se měl dopustit koncem června v Sokolově. Poté co přelezl vysoké oplocení u rodinného domu, měl vniknout do garáže, která je součástí domu. Po prohledání měl odcizit motorkářské oblečení s přilbou a způsobit tím majiteli škodu za bezmála 20 tisíc korun.

Ve svém protiprávním jednání měl pokračovat i následující den. V brzkých ranních hodinách měl vniknout do jednoho areálu v Sokolově. Zde vešel do šaten personálu a před svým lupem ještě stihnout ranní hygienu. Potom, co se vysprchoval, měl obviněný muž z chladícího boxu odcizit jízdní horské kolo, několik kusů energetických drinků a ze zaparkovaného automobilu klíče. Poškozené společnosti tím způsobil škodu ve výši kolem 30 tisíc korun.

K poslední krádeží se uchýlil v Chodově, kde měl za pomocí násilí vniknout do místního sportovního centra. Po prohledání vnitřních prostor měl odcizit dvě pokladny s finanční hotovostí, elektroniku a nad čtyři desítky proteinových tyčinek. Tím způsobil škodu ve výši kolem 21 tisíc korun. Svého protiprávního jednání se dopustil i přesto, že byl již v minulosti za obdobnou majetkovou trestnou činnost odsouzen.

Svým jednáním způsobil celkovou škodu ve výši kolem 100 tisíc korun.

Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Ten jej akceptoval a soudce ho poslal do vazební věznice, kam byl následně eskortován policejní hlídkou.

V případě prokázání viny hrozí obviněnému trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se takového jednání dopustil mimo jiné v době, kdy byl Usnesením Vlády České republiky vyhlášen nouzový stav pro území České republiky z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu COVID - 19 a čin byl tedy spáchán ve stavu jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí.

nprap. Eva Valtová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy