Horní Slavkov: Trojice žen byla vyrušena při krádeži

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání tří žen ve věku 31, 38 a 52 let, které obvinili ze spáchání přečinu krádeže a porušování domovní svobody. Trojice žen měla ve druhé polovině dubna letošního roku po předchozí domluvě přijít v nočních hodinách k rekonstruovanému domu v Horním Slavkově.

dezinfekce

Dvě ze tří žen měly vstoupit na pozemek a následně vniknout na půdu domu. Pomocí nalezených štaflí měla jedna z nich překonat téměř třímetrovou zeď a dostat se do prostoru, kde chyběl strop. Toho měla využít a poté vniknout do místnosti, kterou dělníci využívali jako sklad nářadí. Z té se měla dostat do dalších místností v domě a po chvíli měla otevřít jedny ze vstupních dveří do objektu a pustit dovnitř své dva komplice. Celá trojice měla poté rekonstruovaný dům prohledat a odcizit z něj doslova vše, co jim přišlo pod ruku. Kromě náramkových hodinek totiž měly ženy odcizit například několik kusů nanuků, baleni zeleniny, oční stíny, sponu do vlasů, různé řetízky a přívěšky, pletený košíček, klíč od osobního automobilu a několik dalších desítek drobností. Jejich prohledávání jim ale přerušila žena, která přišla do objektu nakrmit kočky. Té se trojice zalekla a z místa okamžitě utekla. Žena vše oznámila majiteli objektu a zároveň policii. Svým jednáním měla trojice způsobit škodu téměř 7 tisíc korun.

Policisté se případem začali okamžitě zabývat a po zhlédnutí kamerových záznamů na základě místní znalosti dvě ze tří žen poznali.

Nyní ženám v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se takového činu dopustily za stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu, za živelné pohromy nebo jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí, veřejný pořádek nebo majetek.

nprap. Jakub Kopřiva


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy