Habartov: Na policejní služebnu přijel opilý

Dvaapadesátiletý muž z jedné menší obce na Sokolovsku měl v sobotu 11. července letošního roku být na své zahrádce, kde měl popíjet alkohol. Ve večerních hodinách si měl začít kontrolovat svůj bankovní účet, na kterém zjistil nesrovnalosti ve finančních prostředcích. A ty se nakonec rozhodl řešit.

dezinfekce

Těsně před půlnocí měl nasednout do osobního automobilu značky Škoda a jet do Habartova na obvodní oddělení. Po příjezdu zaparkoval automobil na místě vyhrazeném pro služební vozy policie a vyčkal na sloužící policisty.

Po jejich příjezdu s nimi začal muž problém řešit. Policisté si okamžitě všimli, že z něj je cítit alkohol, proto ho vyzvali, aby se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Muž souhlasil, ale ještě předtím policistům přiznal, že alkohol pil a navíc přijel osobním automobilem. Následná orientační dechová zkouška na přítomnost alkoholu vyšla s pozitivním výsledkem 1,29 a 1,32 promile. Poté podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu.

Po provedených úkonech mu policisté z Obvodního oddělení Habartov sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

V případě prokázání viny mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy