Chebsko: Kladivem zaútočil na bratra své přítelkyně

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání třicetiletého muže z Mariánských Lázní, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví a přečinů výtržnictví, porušování domovní svobody a nebezpečného vyhrožování.

dezinfekce

V sobotu 30. května letošního roku měl po předchozím sporu se svou přítelkyní přijet obviněný společně s dalšími dvěma muži v odpoledních hodinách k rodinnému domu v jedné menší obci na Chebsku. Přes neuzamčenou branku měl okamžitě vniknout na pozemek, kde pobývala jeho přítelkyně. Následně měl fyzicky napadnout bratra své přítelkyně, kterého se snažil několikrát udeřit pěstí do obličeje. Přitom měl všem vyhrožovat zabitím. Po chvíli svého agresivního jednání zanechal a za neustálého vyhrožování odešel do vozidla. Tam si měl vzít kladívko s kovovou hlavou a vrátit se zpět k místu incidentu. Po cestě se ho snažili zastavit muži, se kterými přijel, ale neúspěšně. Muž tak opět vtrhl na pozemek a kladívkem znovu napadl bratra své přítelkyně, kterého se měl snažit několikrát udeřit do oblasti hlavy. Ten měl všechny údery vykrýt a svého napadání muž zanechal až v době, kdy se mu kladívko rozpadlo na dvě části. Následně neváhal a z místa společně se dvěma muži odjel. Napadený okamžitě celou věc oznámil na tísňovou linku policie. Po útoku musel být ošetřen v chebské nemocnici, kde mu byla vystavena pracovní neschopnost.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy