Cheb: Ve městě jsou další podzemní kontejnery (TV Západ)

Velkokapacitní podzemní kontejnery přibyly v Chebu na dalších dvou místech. Osmým rokem město postupně nahrazuje v centru plastové popelnice, aby udrželo pořádek.

dezinfekce

„Byl to vynikající nápad, protože to jsou nádoby na odpad jak tříděný, tak směsný. Nedají se vybírat, tzn., že okolo nich není potom nepořádek od jedinců, kteří kontejnery vybírají a vyhazují odpadky, které tam občané řádně vloží, ať už tříděný či netříděný odpad. Takže pokračujeme v tomto trendu dál, ať už v historické části města nebo v těch dalších částech města,“ vysvětlil starosta Chebu Zdeněk Hrkal.

Nové kontejnery vznikly ve dvorním traktu za Úřadem práce a u parkoviště na Kasárním náměstí. Zde se výstavba protáhla o zhruba měsíc a půl kvůli záchrannému archeologickému průzkumu.

„Je tam místo pro tříděný odpad, směsný odpad, a aby tam toho bylo více, tak tam bude ještě jeden podzemní kontejner na směsný odpad. Pak se připravuje Obětí nacismu, to je nad úřadem práce. Tam by měly být 4 kontejnery – jednak na tříděný odpad a jednak na směsný odpad. Dále pak v okolí 6. ZŠ – tam opět hledáme prostory, kde by měl být kontejner na směsný odpad,“ dodal starosta.

Další podzemní kontejnery mají vzniknout v ulicích Valdštejnova a Obětí nacismu. Přímo na náměstí krále Jiřího bude stanoviště u bývalé pošty, dočká se i vnitroblok mezi Májovou a Svatopluka Čecha. Dosud bylo v Chebu instalovány celkem čtyři desítky kontejnerů na 14 místech. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy