Cheb: Vánoční trhy budou, ale s omezeními (TV Západ)

Vánoční trhy v Chebu jsou v regionu vyhlášené svým rozsahem, programem i náplní. Letošní ročník silně ovlivní probíhající koronavirová nákaza a nařízení vlády ČR. Pořadatelé proto chystají řadu změn a budou reagovat na aktuální situaci.

dezinfekce

„Nikdo dnes bohužel neví, zda se vánoční trhy budou vůbec moci konat, příp. v jakém rozsahu. Nicméně, již nyní je jasné, že ten klasický rozsah včetně koncertů, slavnostního zahájení určitě nebude možný. Už jsme se téměř na 100 procent rozhodli, že oželíme Ježíškovu dílnu, kde si děti pod dohledem zkušených lektorů vyráběly různé vánoční zboží. Takže to určitě nebude. Zřejmě, na 99 procent, budeme muset oželet i pódium, kde probíhaly živé koncerty. Určitě neproběhne ani slavnostní rozsvěcení stromu. Jinak bychom ale rádi, aby alespoň část vánoční atmosféry lidi potěšila. Takže v každém případě na náměstí bude výzdoba. Náměstí bude osvětlené, budou tam alespoň části, které nevedou přímo ke shromažďování osob, jako je zvířetník, zvonička, adventní kalendář. Bude-li to možné, zprovozníme kluziště, protože venkovní sportoviště i za současného stavu mohou fungovat. Doufejme, pokud se situace zlepší, bude možné instalovat alespoň část stánků s prodejním sortimentem, eventuálně řemeslnou dílnu, která má být novinkou v horní části náměstí a velké ruské kolo, které by také bylo poměrně pozitivní atrakcí,“ uvedl starosta Chebu Antonín Jalovec. 

V současné době probíhá na chebském náměstí instalace dřevěných prodejních stánků. Ty budou letos situovány s rozestupy. Viditelným symbolem adventního času je také vánoční strom v horní části náměstí. 

„Musím říci, že letos jsme měli docela problém, protože se ukázalo, že žádný z nabídnutých stromů nevyhovuje, ať už z hlediska rozměrů, kvality či dostupnosti. Vánoční strom ale již máme vytipovaný a měl by, jak to bylo v minulých letech, v průběhu listopadu být na náměstí instalován,“ popsal Jalovec. 

Trhy budou zahájeny v sobotu 28. listopadu, tedy tradičně den před první Adventní nedělí. Potrvají do 26. prosince a kluziště by mělo fungovat až do 3. ledna roku 2021. Aktuální situaci a program můžete sledovat na stránkách www.chebskevanoce.cz


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy