Cheb: Valdštejnovu desítku ovládli Jadlovský a Richter (TV Západ)

V sobotu 29. srpna se v Chebu uskutečnil další ročník běžeckého závodu a turistického zážitku Valdštejnská desítka. Na celkem 507 účastníků čekala zajímavá trasa, profesionální zázemí i kulturní program.

dezinfekce

„Valdštejnova desítka v takto velké podobě se běžela v rámci 6. ročníku. Pro běžce jsme si připravili tratě, které znali z minulých ročníků. Šlo o tu hlavní trať, jak už z názvu Valdštejnova desítka vyplývá – deset kilometrů, kdo si netroufal na desítku, mohl běžet jen jedno kolo – 5 kilometrů. Připravenou jsme měli i štafetu dvakrát pět kilometrů. Na své si přišly i děti. Ti běhali přímo zde na náměstí, běhali dokola. Menší běhali 500 metrů a ti starší 1000 metrů,“ uvedl předseda pořádajícího spolku Rozběhnito.cz Michal Ouřada. 

Samotnému hlavnímu závodu předcházela rozcvička s Janem Bielikem z iniciativy Rozběháme Česko. Hromadný start za doprovodu bubenické skupiny byl pro všechny přítomné silným zážitkem. 

Přípravy celé akce komplikovala nejistota ohledně koronavirové nákazy, ale nakonec se vše podařilo zajistit. I počasí nakonec sportovcům přálo. 

„Ono to možná vyzní paradoxně, divně, ale my jsme si déšť vymodlili, oproti minulým ročníkům. Všech pět předchozích ročníků se běželo v hrozném vedru. Lidi nám to odlákávalo. Poslední den v srpnu byl špatný. Dnešní počasí je skvělé. Sice nám trošku prší, ale s tím jsme již při té aktuální předpovědi, tolik nepočítali. Řeknu vám to takto. Já jsem dřív běhal také. Do deště by mě nikdo z domova nevyhnal, ale jakmile začalo pršet na závodě, tak jsem si to vždy užíval. Věřím, že to takto mají i ostatní,“ komentoval podmínky Ouřada. 

Na organizaci závodu se podílelo přes sto lidí. Město Cheb podpořilo akci finančně a řada zastupitelů i radních včetně starosty Antonína Jalovce si přišlo i zaběhat. 

„Já jsem hlavně rád, že přijali pozvání a přijeli si zasportovat. Myslím si, že je to ojedinělá možnost si zde v centru města zasportovat a užít si akci nejen sportovně, ale i společensky. Jsem určitě rád, že se přihlásili. A bylo jich tam hodně, zahlédl jsem min. 5 až 6 tváří. Jsem opravdu moc rád, že to jsou sporťáci,“ dodal Michal Ouřada. 

Vítězkou závodu pro nejmenší účastníky se stala Eli Anna Milfait z pražské Dukly. Zvládla trať ve výborném čase 01:19. Na dětské trati pro starší děti byl nejrychlejší Jan Fišer z Chebu s časem 01:15.

Mezi dospělými na pět kilometrů dominoval Jan Bielik, který svým časem 17:53 nadělil druhému 47 vteřin. Nejrychlejší ženou na této trati byla Agnieszka Miller z klubu DJK Guetersloh.

Na desítce zvítězil Ondřej Jadlovský z Dolního Žandova s časem 37:06. Přesně o čtyři minuty se v cíli objevila první žena a to Jana Richter z LATV Plauen. 

Příležitostí si v regionu společně poměřit síly mají zájemci možnost v brzké době hned několikrát. 

„Za nás, za Rozběhnito.cz, jako pořadatelé, bych vás určitě rád pozval na Chebský hrad. Již 12. září pořádáme zážitkový překážkový závod. Je to úplně jiná velikost než byla tady Valdštejnova desítka. Partnerský závod se koná i na konci září. Je to Salming výzva, trojitá výzva, v pátek, v sobotu i v neděli se pokaždé běží na jiném místě. V pátek tuším, že ve Františkových Lázních, v sobotu v Plesné a v neděli ve Skalné. Určitě to bude hezký závod. Takovou třešničkou letošní sezóny bude Silvestrovský běh. Je to zážitkový běh, není to závod. Tam máme vždy největší účast, je to takový pártyběh, takže tam se vždy loučíme jak s rokem, tak i s běžeckou sezonou. A na to bych pozval určitě nejvíc,“ přiblížil Ouřada. 

Kompletní výsledky, fotografie ze závodu i další podrobnosti k dalším akcím najdete na stránkách www.rozbehnito.cz.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy