Cheb: V Dragounské 12 se rekonstruuje 24 malometrážních bytů (TV Západ)

Sedmipodlažní panelový dům v chebské Dragounské ulici 12 převzalo před několika lety město od Karlovarského kraje. Klienti z řad seniorů zdejšího domova se poté přestěhovali do zařízení kraje v Mírové na Spáleništi a do Americké na Skalku.

dezinfekce

„A město tento objekt začalo spravovat a začalo hledat jeho využití. Došlo k projektové přípravě a využití v současné době je takové, že v jednom patře jsou obvodní lékaři. V dalším patře vznikl denní stacionář Mája, tři patra budou malometrážní byty 1+1, celkem tímto vznikne 24 bytů a jedno patro bude budou kanceláře pro Správu sociálních a zdravotních služeb. Pracuje se na na té rekonstrukci s tím, že dokončení by mělo být v září tohoto roku,“ popsal místostarosta Chebu Pavel Pagáč. 

Původní záměr na obsazení celého domu ambulatními lékařskými provozy se naplnil jen zčásti. 

„Myšlenka byla, že bychom tam dali i více zdravotnických ordinací, ale bohužel stavební povolení a požadavky státních orgánů toto neumožnily,“ dodal Pagáč. 

V prvním nadzemním podlaží postupně vzniká ke stávajícímu technickému zázemí také prádelna a sušárny pro zmíněné malometrážní byty. V druhém podlaží, kde funguje Denní stacionář Mája, to budou jen malé opravy vzhledem k již dříve proběhlým rekonstrukcím. 

Ve třetím patře se upravují provozy pro sociálně pečovatelské služby. Ve čtvrtém, pátém a sedmém podlaží budou pak již dotčené malometrážní byty. V patře šestém se v ordinacích praktického lékaře provedou jen drobné stavební úpravy. Součástí prací je nové řešení vzduchotechniky, úprava stávající elektroinstalace a zdravotně technické instalace. Veškeré tyto úpravy vyjdou město na 22 milionů korun. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy