Cheb: Třetí pokus na výběr dodavatele skateparku (TV Západ)

Již dvakrát zrušené výběrové řízení na realizaci chebského skateparku na levém břehu Ohře ve volnočasovém areálu se bude opakovat. V prvních dvou pokusech se přihlásil vždy jen jeden zájemce, ale nabídková cena za výstavbu byla příliš vysoká.

dezinfekce

"V tomto jsme tam dali maximální cenu 17 milionů korun s DPH, kdy předpokládáme, že v případě, že v únorovém zastupitelstvu, teď 17. února, projde rozpočtové opatření, kterým vytváříme znovu tuto položku, tak bude moci být zahájena soutěž. Já doufám, že buď v březnu nebo dubnu se podaří vysoutěžit zhotovitele, podepíše se smlouva a zhotovitel pak bude mít 150 dní na realizaci. Z toho mi vychází, pokud  se někdo přihlásí, v což doufám a dojde k uzavření smluvního vztahu, že ten skatepark by mohl by mohl být hotový v srpnu nebo září tohoto roku," popsal současnou situaci a plán místostarosta Chebu Ladislav Hrubý. 

Smlouva ve třetím výběrovém řízení se uzavře pouze pokud nabídková cena nepřekročí maximální cenu. Do areálu na levém břehu se bude i nadále investovat, a to ještě v letošním roce. 

"Ještě je třeba dodělat další části, které na levém břehu Ohře jsme dlouhodobě plánovali. To jsou především dvě beach volejbalová hřiště, která se plánují vedle prostoru, kde by měl být skatepark. A další věcí je, že je třeba ještě dovybavit atletický stadion, kdy Rada schválila navýšení příspěvku pro Správu sportovišť města Chebu o 2,5 milionu korun, kdy ale z velké části jde o to, abychom splnili podmínky, které jsme se zavázali splnit v darovací smlouvě s SKP Union Cheb, tzn. předpokládáme, že v jarních měsících by tyto věci, což je především dovybavení sektorů na výšku a tyčku a příprava stadionu na Mistrovství republiky družstev, které by se mělo konat 4. září," přiblížil Hrubý.

Výstavba skateparku by neměla nijak omezit provoz v areálu. Kromě zmíněného Mistrovství republiky družstev by se měla buď na konci srpna nebo v září uskutečnit také Velká cena města Chebu v atletice. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy