Cheb: Tendr na nového provozovatele MHD se odkládá (TV Západ)

Výběr nového provozovatele Městské hromadné dopravy v Chebu se komplikuje. Namísto desetileté smlouvy se tak pravděpodobně prodlouží o dva roky ta současná.

dezinfekce

„Je to způsobeno dvěma faktory. V Chebu Městskou hromadnou dopravu zajišťují Autobusy Karlovy Vary. Již několik let čekáme na nového provozovatele meziměstských linek na Chebsku, kterého má vybrat Karlovarský kraj a který by pak logicky měl provozovat i MHD v Chebu. Bohužel kraj toto rozhodnutí znovu oddálil. Druhou věcí bylo, že Autobusy Karlovy Vary zažádaly o poměrně velkou dotaci na pořízení CNG moderních autobusů a ač jsme si mysleli, že mají poměrně velkou šanci dotaci získat, tak vzhledem k tomu, že dotace dopadla velmi zvláštním způsobem, kdy veškerou alokaci požral Moravskoslezský kraj – všechny uznatelné projekty byly podány v prvních 20 sekundách po otevření výzvy - tak bohužel rozhodnutí o nepřidělení dotace se stále ještě odkládá a uvidíme, jak to v budoucnu bude. Proto jsme museli zvolit provizorium, že zatímco jsme chtěli mít od 1. ledna vysoutěženého dopravce na dalších 10 let, tak jako provizorium dáváme příští dva roky s tím, že se pokusíme s Autobusy Karlovy Vary v průběhu dvou let domluvit, aby alespoň omladily současný vozový park a zmodernizovaly ho,“ popsal důvody odkladu starosta Chebu Antonín Jalovec.

Prozatím tak vše zůstává při starém. S výjimkou dosud bezplatné sezónní linky na koupaliště Dřenice na Jesenici, která je nově zpoplatněna standardním tarifem. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy