Cheb: Silvestrovský běh absolvovaly více než tři stovky účastníků (TV Západ)

Jubilejní 10. ročník Silvestrovského běhu se uskutečnil v Chebu jako poslední akce roku 2021. Zázemí našli pořadatelé opět ve sportovní hale Lokomotivy. Účastníkům tak byly k dispozici nejen stoly s bohatým občerstvením a kávou, ale také sociální zařízení haly.

dezinfekce

"Díky tomu se ta akce hrozně posunula. Jsem vděčný panu Vondráškovi, který to v roce 2014 vymyslel, v roce 2016 se to poprvé realizovalo a je tu veškeré zázemí, je tu sprcha, úschovna, teplo, neprší, takže tohle je obrovská deviza naší akce, že těch lidí bylo hodně z republiky, tak přijeli, mohli se tady vysprchovat, v podstatě odjeli čistí z domova a přijeli čistí domů," popsal výhodu zázemí v hale organizátor běhu Michal Ouřada. 

V hale, ve které byly natažené ochranné koberce, se kromě registrace mohli účastníci občerstvit před startem. V Novém roce se start odhodlalo postavit více než 360 běžců, cyklistů, ale i chodců. Vybrat si mohli z kratší trasy k prvnímu občerstvení u místa Vechtr 14 na bývalé slapanské trati nebo dorazit až na poutní místo Maria Loreto a zpět. Počasí bylo neobvykle teplé, skoro 12 stupňů nad nulou.

"Poprvé jsme měli takové jarní počasí. Je zajímavé, že za těch 10 ročníků jsme asi už prožili všechno. Pršelo, sněžilo, mrzlo a dnes poprvé bylo jaro," přidal zajímavost Ouřada. 

V 10:30 se odpočítal hromadný start. 

"Všichni si říkají, že poběží k první občerstvovačce, jenže ta akce je nadchne natolik, že běží pak na Loretu, protože si řeknou, že je svezou (taxíky) dolů, a nakonec se rozhodnou na Loretě, že běží zpátky. A že před sedmi, osmi roky běhalo méně lidí, taxíky se letos otočili jen devětkrát, což je nejméně zatím, takže většina lidí běžela i zpátky, což mě těší, že překonali sami sebe," dodal pochvalně Michal Ouřada. 

Pořadatelský tým tvořilo okolo 30 lidí. Kromě haly byli také na zmíněných dvou občerstvovacích místech. Navíc díky ochotě dobrovolníků, kteří se starají o provoz poutního místa, si mohli účastníci prohlédnout i celý areál. 

Nedávno dokončený úsek cyklostezky z Hájů po místo zvané U kočího zažil první velký nápor, přičemž si bylo možné vybrat běžet po novém asfaltu nebo vedlejší zpevněné trase po šotolině. Po skončení akce mohli pořadatelé konstatovat, že nebyly zaznamenány žádné zdravotní obtíže a do cíle dorazili všichni v pořádku a s dobrou náladou. První den roku 2022 se tak pro mnohé stal příslibem lepších časů. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy