Cheb: Přístavba knihovny získá projektovou dokumentaci (TV Západ)

Přístavba chebské Městské knihovny se posouvá do dalšího kroku. Tím je vypracování projektové dokumentace pro stavební povolení. Veřejnou zakázku vypsalo město bez uvedení předpokládané ceny za dodání.

dezinfekce

„Stojíme zde před budovou knihovny, která je již poměrně stará, krásně zachovalá, byla postavena jako knihovna. Nicméně dnešním požadavkům do značné míry nevyhovuje, a to jak na knihovní fond, tak i na prostory, které dnes takové zařízení vyžaduje. Nejde jen o půjčování knih, ale také o to, aby tam byly prostory pro besedy, setkávání občanů, pro moderní média apod. Je to přístavba čili bude zachován původní objekt, který za mnou vidíte. Celá přístavba by měla pokračovat, když to řeknu pro Chebáky, směrem k Déčku - k příkopu, který je u Déčka. Měla by to být nižší stavba. Celé je to v souladu tak, aby to vyhovovalo – resp. celé je to odsouhlaseno památkáři. Je to poměrně zajímavá netradiční stavba, která se samozřejmě někomu líbit může, někomu ne. Myslím si, že by toto prostředí a prostranství zde před bývalými hradními zdmi, tedy spíš městským opevněním, mohla výrazně vylepšit. Momentálně jsme ve stádiu, že je už několik let k dispozici architektonický návrh, jak by taková přístavba mohla vypadat. Také máme územní povolení. Tzn., že dokumentace pro územní povolení byla zpracována již více než před rokem. Máme tedy územní povolení. Nyní je vypsáno výběrové řízení na zpracovatele dokumentace pro stavební povolení. Toto výběrové řízení je vypsáno do konce srpna. A potom samozřejmě podle toho, kdo se přihlásí, tak předpokládáme, že příslušná výběrová komise rozhodne o přidělení zakázky. Čili momentálně, abych to upřesnil, se nejedná o zakázku na výstavbu knihovny, ale o zpracování projektové dokumentace pro stavební povolení,“ vysvětlil místostarosta Chebu Miroslav Plevný. 

Město předpokládá, že by v druhé polovině příštího roku mělo mít dokumentaci dle smlouvy hotovu. Poté by zažádalo o stavební povolení. Schválený koncept studie nepočítá s využitím budovy dosavadní dětské knihovny, která stojí ve stejné ulici o několik set metrů dále směrem do centra. 

„Tato přístavba by ji měla částečně nahradit, přestože bude plnit celou řadu dalších funkcí nejen dětské knihovny. Takže objekt dětské knihovny by se uvolnil, pro jakékoli další využití,“ dodal Plevný. 

Přístavba knihovny by podle rozpočtového výhledu města Chebu na příští roky měla vyjít až na 250 milionů korun. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy