Cheb: Pozemky za 9 milionů vykoupilo město od církve (TV Západ)

Budoucí Průmyslový park II. v Chebu získal další důležitou část pozemků. V úterý 19. května došlo k podpisu smlouvy o prodeji téměř dvou hektarů území v okrajových částech budoucího areálu.

dezinfekce

„Je to výsledek dlouhého jednání s místní Římsko-katolickou farností, kde nakonec pastorační Rada schválila prodej pozemků městu v ceně 500 korun za metr čtvereční. Město již převedlo církvi skoro 9 milionů korun. Navíc místní farnost se rozhodla, že 10 % z této částky dobrovolně využije na enviromentální opatření v rámci farnosti. Trošku nám to uvolní ruce např. při vedení obslužné komunikace a některých dalších činnostech. I pro město je to další důležitý krok k tomu, aby Průmyslový park II. byl plně funkční,“ uvedl starosta Chebu Antonín Jalovec. 

I po koupi zmíněných pozemků zůstanou v území parcely patřící většinou státu a řešit se musí také napojení na inženýrské sítě. Stále trvá zájem města o strategického partnera na větší část parku. 

„I když se Průmyslový park II. teprve připravuje, tak zájem o něj projevilo již několik investorů. Nicméně, my opravdu velmi vážně jednáme, a to už víceméně déle než půl roku s jedním z těchto investorů, který tam chce být strategickým partnerem a využít více než polovinu plochy plánovaného průmyslového parku. Jednání jsou na relativně dobré cestě, byť investor zvažuje i některé jiné lokality. Cheb v tomto směru soutěží s dalšími lokalitami v centrální Evropě,“ dodal Jalovec. 

Park by se měl rozkládat na ploše 129 hektarů. V roce 2017 navrhla Vláda České republiky v rámci podpory postiženým regionům záměr na "Průmyslový park Cheb II." jako prioritní. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy