Cheb: Pozemky SUAS v Lesní potřebuje město k revitalizaci (TV Západ)

K pokračování revitalizace sídliště Skalka v Chebu v ulici Lesní muselo město řešit otázku zkompletování pozemků. Historicky zde v okolí některých domů vlastnila pozemky Sokolovská uhelná. Město nakonec po delším vyjednávání navrhuje zakoupení zhruba 7000 metrů čtverečních za 1,75 milionu korun.

dezinfekce

"Především jsme museli řešit majetkoprávní záležitosti, kdy tedy ne všechny pozemky byly ve vlastnictví města Chebu. Podařilo se nám nyní krátce před prázdninami uzavřít kompromis a dojednat jak rozsah pozemků, tak i kupní cenu se Sokolovskou uhelnou. V zásadě koupíme celý pozemek, a to jak tu část před panelovými domy, tak i za ní, v hodnotě asi milion a třičtvrtě. S tím, že bychom chtěli v příštím roce realizovat stavbu, resp. rekonstrukci ulice Lesní," uvedl místostarosta Ladislav Hrubý.

V místě před domy podél stávající komunikace má vzniknout řada parkovacích míst v šikmém stání.

"Je to rozfázováno do tří etap. V příštím roce bychom chtěli udělat jednu část. Neumím se nyní úplně vyjádřit k fázím. Nicméně celým smyslem toho je - navýšení počtu parkovacích míst a zlepšení průjezdnosti celé komunikace," doplnil informace Hrubý. 

Jednotlivé etapy mají vyjít každá zhruba na 13 milionů korun, očekává se proto, že celkově město investuje téměř 40 milionů. Uvažuje se také o možnosti zokruhovat linku MHD, která dosud kvůli úzkému profilu komunikace nebyla možná. Nákup pozemků musí ještě schválit Zastupitelstvo města. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy